ΔΕΠΑ Υποδομών: Επενδυτικό πλάνο επταετίας 1 δισ. ευρώ από την Italgas
Στην Αθήνα βρέθηκε ο CEO Paolo Gallo
Σαρωτικές αλλαγές στη δομή της ΔΕΠΑ Υποδομών αλλά και στην ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα δρομολογούν οι νέοι Ιταλοί ιδιοκτήτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο CEO της Italgas Paolo Gallo βρέθηκε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη 27 Απριλίου συναντήθηκε με το management της ΔΕΠΑ Υποδομών και των τριών θυγατρικών εταιρειών διανομής αερίου. Αυτές είναι οι ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΔΑ.
Eπενδύσεις
Πηγές αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του ομίλου έδωσε στα στελέχη της ΔΕΠΑ Υποδομών μία πρόγευση του επενδυτικού πλάνου για την περίοδο 2023-2029.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΟΤ, η Italgas σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 1 δις. ευρώ για την επόμενη επταετία.
Η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα, η ψηφιοποίηση του αλλά και η είσοδος της ΔΕΠΑ Υποδομών σε καθαρότερες μορφές καυσίμων είναι οι μεγάλες προτεραιότητες της Italgas.
Από το 1 δις. ευρώ περί τα 800 εκατ. ευρώ θα αφορούν την αύξηση των αγωγών χαμηλής και μέσης πίεσης και τις νέες συνδέσεις, έτσι ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει σε περισσότερες περιοχές της χώρας. Σε αυτό το πακέτο των κεφαλαίων, όμως περιλαμβάνονται και έργα small scales LNG, μονάδες έγχυσης βιομεθανίου και υδρογόνου.
Γύρω στα 150 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις για τη μεταμόρφωση του δικτύου διανομής σε «έξυπνο» δίκτυο με συστήματα τηλεδιοίκησης, τηλεχειρισμού αλλά και έξυπνων μετρητών κατανάλωσης.
Η δομή
Στα πλάνα της Italgas περιλαμβάνεται και η αλλαγή της διοικητικής δομής της ΔΕΠΑ Υποδομών.
Ο ελληνικός όμιλος θα αποκτήσει μορφή όπως των Ιταλών με τις θυγατρικές εταιρείες διανομής αερίου να ενοποιούνται σε μία. Έτσι οι ΕΔΑ Αττικής, ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ΔΕΔΑ θα συγχωνευτούν σε μία εταιρεία η οποία θα είναι θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών.
Πέραν αυτής ο ελληνικός όμιλος θα αποκτά σταδιακά και άλλες θυγατρικές με αντικείμενο τον τομέα δραστηριότητας. Δηλαδή θα υπάρχει ξεχωριστή εταιρεία για τη δραστηριότητα στο βιομεθάνιο και διαφορετική στο υδρογόνο και ενδεχομένως και μία τρίτη στο small scale LNG.
Η νέα δομή της ΔΕΠΑ Υποδομών θα έχει λάβει σάρκα και οστά εντός της χρονιάς, λένε οι πληροφορίες.
Η Italgas θα συμπεριλάβει το επταετές πλάνο ανάπτυξης της ΔΕΠΑ Υποδομών στο αντίστοιχο δικό της, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει στους επενδυτές το προσεχές διάστημα.
Πηγή ΟΤ
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442