Η αλήθεια είναι πως μας χωρίζει μπόλικος καιρός μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει, πως στην Εθνική μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ο σχεδιασμός για το μεγάλο ραντεβού στα παρκέ της Ασίας έχει ήδη ξεκινήσει. Και όπως φαίνεται, το ξεκίνημα είναι και το ιδανικό.
Βαγγέλης Λιόλιος και Νίκος Ζήσης βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συζητήσουν τα πάντα με τον Δημήτρη Ιτούδη. Το πρώτο θέμα που ξεκαθαρίστηκε, είναι πως ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε θα καθοδηγήσει κανονικά την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Οποιαδήποτε μαύρα σύννεφα είχαν συγκεντρωθεί πάνω από την Εθνική, απομακρύνθηκαν με τη συνάντηση των τριών ανδρών. Με τις ευλογίες της τουρκικής ομάδας, ο Ιτούδης παραμένει κανονικά στο τιμόνι της «γαλανόλευκης».
Από εκεί και πέρα, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα των τελευταίων ημερών. Οπως για παράδειγμα το θέμα με την ελληνοποίηση του Τόμας Γούοκαπ. Ο Ιτούδης εξέφρασε τη χαρά του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ στάθηκε και στον Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Η ΕΟΚ δίνει μάχη για να φύγει ο αστερίσκος του νατουραλιζέ δίπλα από το διαβατήριο του Ντόρσεϊ, με τον έμπειρο τεχνικό να υπογραμμίζει πως θέλει και τους δύο παίκτες στο ταξίδι της επίσημης αγαπημένης στο Παγκόσμιο της Ασίας.
Αλλωστε, ο Ντόρσεϊ έχει ήδη δηλώσει διαθέσιμος για το μεγάλο ραντεβού της Εθνικής, ενώ θετικά ήταν τα μηνύματα και από τη συνάντηση με τους Νικ Καλάθη και Κώστα Αντετοκούνμπο. Απαντες λοιπόν ανυπομονούν να φορέσουν ξανά τη «γαλανόλευκη» φανέλα.
Για μία ακόμη φορά ο προπονητής του Άρη Μανόλο Χιμένεθ, δεν ανακοίνωσε αποστολή για το αυριανό (14/12) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Πρόκριση στους «8» του Champions League εξασφάλισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού και μαζί «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στον όμιλο, μετά τη νίκη με 20-9 επί του Αλίμου ΝΑΣ για την 4η αγωνιστική.
LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.