Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το δίδυμο Εθνικής Ελλάδας, ατού για τη Φενέρ του Ιτούδη

Το δίδυμο Εθνικής Ελλάδας, ατού για τη Φενέρ του Ιτούδη

O Ιτούδης ποντάρει στην περιφέρεια της εθνικής Ελλάδας στη Φενέρ

Η τραγωδία των Τεμπών έχει προκαλέσει οργή για τα αίτια που την προκάλεσαν και παράλληλα κύμα μηνυμάτων συμπαράστασης και θλίψης από όλο τον κόσμο του αθλητισμού. Αυτονόητα, στον χορό των συλλυπητηρίων είναι και οι ομάδες της Ευρωλίγκας. Ταυτόχρονα, ετοιμάζονται για τη συνέχεια της διοργάνωσης,  με ένα νέο πρόσωπο να κάνει οσονούπω την (επαν)εμφάνισή του στα παρκέ: ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η Φενέρ με το που ολοκληρώθηκε η προθεσμία που θα μπορούσε να τον εντάξει στο δυναμικό της, το έκανε: η 1η Μαρτίου ήταν η ημέρα που σφραγίστηκε μια συνεργασία που όπως ομολόγησε η τουρκική ομάδα την ήθελε από το περασμένο καλοκαίρι. Από τότε …κυνηγούσε τον Ελληνοαμερικανό σουτέρ. Τυχαίο ή όχι και μάλλον όχι, προπονητής του Ντόρσεϊ θα είναι ο Δημήτρης Ιτούδης, δηλαδή ο άνθρωπος που τον καθοδηγούσε και από τον πάγκο της εθνικής Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι.

Πάει να πει αυτό, πως ο Ελληνας κόουτς ποντάρει σε ελληνικό δίδυμο σε μια ομάδα της Πόλης. Από τη μία ο Καλάθης, από την άλλη ο Ντόρσεϊ. Η περιφέρεια της εθνικής τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ ’22, ξανά σε πρώτο πλάνο. Με τον Ιτούδη να θέλει να δώσει πνοή στην ομάδα του και να την φέρει ξανά στην κορυφή της Ευρωλίγκας, παίρνοντας σκορ από τον Ντόρσεϊ, τον παίκτη που μαζί του έκανε θαυμάσιες εμφανίσεις.

Τι ζητά όμως από τους δύο παίκτες; Καλό είναι να δούμε τι έκαναν Καλάθης και Ντόρσεϊ το φθινόπωρο που πέρασε φορώντας τη μπλε φανέλα της εθνικής ομάδας και παίζοντας (σχεδόν) πάντα στην πρώτη πεντάδα που είχε στο μυαλό του ο Ιτούδης.

Ελλάδα – Κροατία 89-85 με τον Ντόρσεϊ να δίνει σόου, στην ίσως καλύτερη παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ. Είχε 27 πόντους με 5/9 τρίποντα και «γεμάτη» στατιστική. Ο δε Καλάθης έμεινε στους 4 πόντους.

Ελλάδα – Ιταλία 85-81: ξανά μυδράλιο ο Ντόρσεϊ που σημείωσε 23 πόντους με 6/10 τρίποντα. Ο δε Καλάθης κινήθηκε κυρίως ως καθαρός «άσος» και να έγραψε 6 πόντους.

Ελλάδα-Μεγάλη Βρετανία 93-77: δεν χρειάστηκε να τα δώσουν όλα, ο μεν Νικ έφτασε στους 9, ο Τάιλερ αρκέστηκε στους 5 πόντους.

Ελλάδα-Ουκρανία και νέα άνετη νίκη με σκορ 99-79. Οι δύο άσοι ήρθαν …ισόπαλοι. Από 13 πόντους έκαστος.

Ελλάδα – Εσθονία 90-69, ένας ακόμη περίπατος στον όμιλο για τη φουριόζα εθνική μας. Ο Καλάθης 9 και ο Ντόρσεϊ 8.

Ο αγώνας για τη φάση των «16» ήταν με την Τσεχία. Νίκη με σκορ 94-88, στην κορυφαία στιγμή του Καλάθη (14) στο Ευρωμπάσκετ, ενώ ο Ντόρσεϊ σταμάτησε στους 6.

Και το πικρό φινάλε, η ήττα στα προημιτελικά από τη Γερμανία( 96-107).  Καλάθης 2 πόντοι και Ντόρσεϊ 13.

Συμπέρασμα: ο Ιτούδης βασίστηκε στο δίδυμο για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Θα έλεγε κάποιος ότι θέλησε να τους …παντρέψει και το έκανε με τρόπο πειστικό, ειδικά στην αρχή των αγώνων και του τουρνουά, όταν ο Ντόρσεϊ στην επίθεση έδειχνε αληθινά «καυτός» και με φοβερή όρεξη. Αυτό το δέσιμο μεταξύ των δύο, την κοινή τους γλώσσα και την κώδικα επικοινωνίας των Καλάθη – Ντόρσεϊ, θέλει να εκμεταλλευτεί και στη Φενέρ ο Ελληνας προπονητής.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024