Μπορέλ: Aυτό που χρειάζεται η αμυντική βιομηχανία είναι μία πραγματική προοπτική παραγωγής
«Μπορούμε να πούμε ότι στρατιωτικά η Ρωσία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της» επεσήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ
Εντός του Απριλίου αναμένεται πρόταση της Κομισιόν για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στις Βρυξέλλες σε μικρή ομάδα μέσων ενημέρωσης.
«Aυτό που χρειάζεται η βιομηχανία είναι μία πραγματική προοπτική παραγωγής», σημείωσε ο Μπορέλ προσθέτοντας ότι η παραγωγή είναι πολύ μικρότερη από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια διότι, όπως είπε, «δεν υπήρχε ζήτηση και ζήτηση δεν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε πόλεμος».
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξήγησε ότι τα κράτη – μέλη πρέπει να παράγουν περισσότερο «για την Ουκρανία, αλλά και για τα ίδια. Διότι, εάν αδειάσουν τα αποθέματά τους, πρέπει να τα ξαναγεμίσουν».
«Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την Ουκρανία. Όταν αποφασίσαμε να στείλουμε όπλα, δεν υπήρχε κριτική. Όταν αποφασίσαμε να στείλουμε βλήματα για τα όπλα, τότε δημιουργήθηκε το ζήτημα», υπογράμμισε λέγοντας ότι, εφόσον τα κράτη-μέλη συμφώνησαν να στείλουν όπλα στην Ουκρανία, τότε έπρεπε να συμφωνήσουν να σταλούν και βλήματα.
«Μπορούμε να πούμε ότι στρατιωτικά η Ρωσία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της», επεσήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ. Επίσης ανέφερε ότι σύντομα αναμένεται να μεταβεί στην Κίνα.
Τέλος σε σχέση με τις σχέσεις Κίνας – Ρωσίας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος σημείωσε ότι το Πεκίνο θέλει να μειώσει τον κίνδυνο να συσχετιστεί με τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι (οι Κινέζοι) θέλουν να εμπλακούν στρατιωτικά».
Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442