Τανζανία: Πέντε νεκροί από «μυστηριώδη» ασθένεια
Οι Αρχές έχουν στείλει ειδικούς για να την ερευνήσουν.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ταναζανία καθώς μία μυστηριώδης «μεταδοτική» ασθένεια έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στη χώρα.
Μάλιστα οι Αρχές της χώρας έχουν στείλει ήδη ιατρικούς εμπειρογνώμονες στη χώρα να την ερευνήσουν.
Η ασθένεια αυτή εντοπίστηκε σε «επτά ανθρώπους με συμπτώματα, όπως πυρετός, εμετός, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια», αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Τανζανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Ιατρικοί ειδικοί εστάλησαν στην περιοχή της Καγκέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με την Ουγκάντα, για να διεξάγουν έρευνα για αυτήν τη «μεταδοτική» ασθένεια, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Τουμάινι Νάγκου.
«Ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς και τους νεκρούς για να εντοπιστεί η προέλευση και το είδος της ασθένειας», σημείωσε η ίδια, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.
Επίσης κάλεσε τους πολίτες να μην έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς.
Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης
Το συμβάν αυτό προκύπτει έπειτα από επιδημικό επεισόδιο του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων. Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της επιδημίας τον Ιανουάριο.
Πέρυσι η Τανζανία εντόπισε ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης, που είναι γνωστή και ως “νόσος των ποντικών”, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στην περιοχή Λίντι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Αυτή η βακτηριακή ασθένεια, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποια θηλαστικά, διαδίδεται από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί από τα ούρα ζώων που έχουν προσβληθεί.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442