Τανζανία: Πέντε νεκροί από «μυστηριώδη» ασθένεια
Οι Αρχές έχουν στείλει ειδικούς για να την ερευνήσουν.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ταναζανία καθώς μία μυστηριώδης «μεταδοτική» ασθένεια έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στη χώρα.
Μάλιστα οι Αρχές της χώρας έχουν στείλει ήδη ιατρικούς εμπειρογνώμονες στη χώρα να την ερευνήσουν.
Η ασθένεια αυτή εντοπίστηκε σε «επτά ανθρώπους με συμπτώματα, όπως πυρετός, εμετός, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια», αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Τανζανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Ιατρικοί ειδικοί εστάλησαν στην περιοχή της Καγκέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με την Ουγκάντα, για να διεξάγουν έρευνα για αυτήν τη «μεταδοτική» ασθένεια, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Τουμάινι Νάγκου.
«Ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς και τους νεκρούς για να εντοπιστεί η προέλευση και το είδος της ασθένειας», σημείωσε η ίδια, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.
Επίσης κάλεσε τους πολίτες να μην έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς.
Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης
Το συμβάν αυτό προκύπτει έπειτα από επιδημικό επεισόδιο του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων. Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της επιδημίας τον Ιανουάριο.
Πέρυσι η Τανζανία εντόπισε ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης, που είναι γνωστή και ως «νόσος των ποντικών», από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στην περιοχή Λίντι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Αυτή η βακτηριακή ασθένεια, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποια θηλαστικά, διαδίδεται από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί από τα ούρα ζώων που έχουν προσβληθεί.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Πρώτος στόχος της Γιουβέντους ο Μανδάς» – Τι λένε στην Ιταλία για τον Έλληνα τερματοφύλακα
- Christmas Home Decor Trends Defining the Festive Season
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά 10ετή ποινή φυλάκισης για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)
















































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442