Άρης: Με απουσίες, αλλαγές και νέο σύστημα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Χωρίς τους τιμωρημένους Ετέμπο και Οντουμπάζιο, αλλά και τον τραυματία Ρουπ θα παραταχτεί ο Άρης στο σημερινό (12/3, 19.00) εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα των Ιωαννίνων, ενώ ο Τερζής θα αλλάξει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1, με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα.
Η νίκη είναι μονόδρομος για τον Άρη στο σημερινό (12/3, 19.00) παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα από τη Λαμία, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Το τρίποντο θα τους δώσει και ψυχολογία ενόψει των πλέι οφ, ενώ, είναι πιθανόν (θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα στο Βόλος-ΠΑΟΚ) να τους φέρει και στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Τα προβλήματα δεν λείπουν, πάντως, για τον Τόλη Τερζή ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με την ομάδα των Ιωαννίνων, ενώ θα αλλάξει και το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1.
Ο προπονητής του Άρη δεν μπορεί να υπολογίζει τους Οντουμπάζιο κα Ετέμπο, που θα εκτίσουν τη μια αγωνιστική της ποινής τους, καθώς συμπλήρωσαν κάρτες. Τη θέση του πρώτου στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Εμπακατά, ενώ ο Ντουκουρέ θα αντικαταστήσει τον Νιγηριανό στα χαφ. Ακόμα, παρέμεινε εκτός αποστολής και ο Ρουπ, που συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του. Αντίθετα, επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι Καμάτσο και Φαμπιάνο.
Ο Τερζής αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Ο Εμπακατά θα καλύψει το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Πίρσμαν το αριστερό, ενώ οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς θα είναι το κεντρικό δίδυμο.
Οι Ντουκουρέ και Νταρίντα θα αγωνιστούν στα αμυντικά χαφ, ο Ματέο Γκαρσία δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Καμάτσο αριστερά, ενώ ο Πάλμα πίσω από τον Καμαρά, που θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Ο Εργκιν Αταμάν στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Βεζένκοφ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχθηκε ότι κάποιοι παίκτες του φοβούνται μετά από τόσες σερί ήττες.