Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αποκάλυψη που άλλαξε τη ζωή του Andy Perkins - «Πάντα έμοιαζα διαφορετικός»

Η αποκάλυψη που άλλαξε τη ζωή του Andy Perkins – «Πάντα έμοιαζα διαφορετικός»

Η συγκινητική ιστορία του Andy Perkins που ανακάλυψε την αλήθεια για την οικογένειά του.

Ο Andy Perkins είχε μια σκέψη που ενδεχομένως έχει απασχολήσει πολλούς ανθρώπους στην εφηβεία. Ένιωθε πως δεν ταιριάζει με την οικογένειά του. Ένιωθε διαφορετικός. Και πράγματι τα πράγματα πήραν μια πολύ ξεχωριστή τροπή μετά από πολλά χρόνια.

Μεγάλωσε σε μια αγροτική πόλη κοντά στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Ενώ ο Andy Perkins είχε μπλε μάτια και ανοιχτόχρωμα μαλλιά, οι γονείς του και τα αδέλφια του είχαν πιο σκούρα επιδερμίδα και ήταν ψηλότεροι. Εκείνος εξωστρεφής, οι δικοί του πιο συγκρατημένοι.

«Πάντα έμοιαζα διαφορετικός από την υπόλοιπη οικογένειά μου» δήλωσε στη New York Post ο Andy Perkins. Είναι πια στα 73 του χρόνια και ζει στο Grand Prairie, στο Τέξας. Ήταν κάτι που πάντα του προκαλούσε προβλήματα.

Άρχισε να φέρεται παράξενα στο γυμνάσιο. Τότε άρχισαν και οι πρώτες σκέψεις πως μπορεί και να ήταν υιοθετημένος. Σκέψη που απορρίφθηκε ως εφηβική επανάσταση. Οι γονείς του Shirley και Jim ήταν στοργικοί και υποστηρικτικοί. Δεκαετίες αργότερα θα ανακάλυπτε την πλήρη αλήθεια.

Ήταν το 2015 που η κόρη του Candi Perkins Summers, 47 ετών σήμερα, άρχισε να ερευνά το οικογενειακό ιστορικό. Το 2017 έκανε και στους δύο γονείς της τεστ DNA. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε πως ο πατέρας της δεν είχε βιολογική συγγένεια με κανέναν από τους συγγενείς του από την πλευρά των Perkins.

Παρατήρησε πως ο πατέρας τςη είχε συγγένεια με ανθρώπους με το επίθετο Robinson που βρίσκονταν διάσπαρτα στο Rochester και τη Βαρσοβία στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο Τενεσί και τη Νότια Καρολίνα. Ο πατέρας της χρειαζόταν χρόνο για να επεξεργαστεί την κατάσταση.

Χρειάστηκε τρεις περίπου εβδομάδες για να αποφασίσει να προχωρήσει την επικοινωνία με τη βιολογική του οικογένεια. Σε εκείνο το σημείο επρόκειτο απλά για τυχαίους αγνώστους. Ήταν τον επόμενο χρόνο που έστειλε μήνυμα στην κόρη του ένας άνθρωπος που φαινόταν να είναι βιολογικός ξάδελφος του Andy. Ήταν από την ίδια περιοχή κοντά στο Μπάφαλο.

Τα στοιχεία που συγκέντρωναν άρχισαν να βοηθούν στην εξιχνίαση του μυστηρίου. Ήταν ένα αρχειοθετημένο απόκομμα εφημερίδας με την ανακοίνωση της γέννησης του πατέρα της που φάνηκε να λύνει το μυστήριο.

Κάτω από την ανακοίνωση της γέννησης του Andy Perkins υπήρχε και μια αναφορά για ένα αγόρι με το όνομα Philip. Είχε γεννηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στη Βαρσοβία, μια ημέρα πριν από την υποτιθέμενη γέννηση του πατέρα της στο ίδιο νοσοκομείο.

Ένας άνθρωπος, δύο οικογένειες

Οι άνθρωποι που μεγάλωσαν τον Andy Perkins δεν ήταν οι βιολογικοί του γονείς. Η κόρη του θα του αποκάλυπτε ότι πιθανότατα τον άλλαξαν στη γέννησή του. «Όλα έβγαζαν νόημα» σημείωσε ο Andy Perkins.

Η ανακάλυψη τον έκανε να αισθάνεται ανακουφισμένος μετά από τόσα χρόνια εφηβικής απομόνωσης. Υπέθεσαν με την κόρη του πως ο μικρός Philip, που πέθανε λίγες ημέρες μετά τα 6α γενέθλιά του, ήταν στην πραγματικότητα ο βιολογικός γιος της Shirley και του Jim Perkins.

Αριστερά η Pauline Robinson, η βιολογική μητέρα του Andy Perkins, με τον μικρό Phil. Δεξιά ο Andy με τη μητέρα που τον μεγάλωσε, τη Shirley Perkins.

Αριστερά η Pauline Robinson, η βιολογική μητέρα του Andy Perkins, με τον μικρό Phil. Δεξιά ο Andy με τη μητέρα που τον μεγάλωσε, τη Shirley Perkins.

Η βιολογική του μητέρα Pauline McElwain Robinson ζούσε στη Βαρσοβία και απεβίωσε το 2015 σε ηλικία 90 ετών. Ήταν η πρώτη σύζυγος του βιολογικού πατέρα του Andy, Harold S. Robinson, ο οποίος υπηρέτησε στη Νότια Κορέα στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πέθανε το 2016 σε ηλικία 88 ετών.

Ο Andy Perkins πήγε στους τάφους των βιολογικών του γονιών. Άρχισε μια διαδικασία πένθους. Όχι μόνο επειδή δεν τους γνώρισε ποτέ, αλλά και για τον θάνατό τους. «Ήταν απροσδόκητο και δύσκολο».

Ήταν πριν από δύο χρόνια που κατάφερε να συνδεθεί με τα βιολογικά του αδέλφια. Τον 68χρονο Brian, την 69χρονη Sally, την 58χρονη Lisa και τον Dough, ο οποίος έκτοτε πέθανε. «Μόλις συναντηθήκαμε όλοι εκείνο το καλοκαίρι, τηλεφωνούσαμε ο ένας στον άλλο σχεδόν καθημερινά. Με υποδέχτηκαν με μια τεράστια αγκαλιά».

Ήταν το 2021 που αποκάλυψαν τα νέα και στη μητέρα του Andy Perkins. Εκείνη δεν σοκαρίστηκε. Λίγους μήνες αργότερα πέθανε. Ήταν 91 ετών. «Ένιωσα σαν να ανακάλυψα ποιος είμαι. Έρχομαι πιο κοντά την οικογένειά μου των Perkins και αυτή των Robinson. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν οικογένεια. Είμαι πλούσιος με δύο υπέροχες, αγαπημένες οικογένειες».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024