Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγιος Βαλεντίνος: Η Αφροδίτη θα βρεθεί απόψε στην «αγκαλιά» του Ποσειδώνα

Άγιος Βαλεντίνος: Η Αφροδίτη θα βρεθεί απόψε στην «αγκαλιά» του Ποσειδώνα

Ο πιο καυτός πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος θα βρεθεί απόψε, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην αγκαλιά του ψυχρού Ποσειδώνα

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως φαίνεται θα εορτασθεί και στο Ηλιακό Σύστημα, καθώς απόψε ο πλανήτης Αφροδίτη θα «κουρνιάσει» στην αγκαλιά του παγωμένου Ποσειδώνα.

Σύμφωνα με το Space.com απόψε, την ημέρα των ερωτευμένων, οι δύο πλανήτες θα ενωθούν στον νυχτερινό ουρανό, όπως κάθε ζευγάρι επί Γης.

Την επόμενη μέρα (15 Φεβρουαρίου), το «ζευγάρι» θα μοιράζεται την ίδια δεξιά ανύψωση σε μια διάταξη που οι αστρονόμοι αποκαλούν «σύνοδο». Σύμφωνα με το In the Sky.org  η σύνοδος μεταξύ Αφροδίτης και Ποσειδώνα θα γίνει ορατή στον ορίζοντα στα νοτιοδυτικά γύρω στις 5:47 μ.μ.

Ωστόσο, το γεγονός δεν θα διαρκέσει πολύ. Η ένωση των δύο θα ξεκινήσει περίπου στις 20 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα πριν βυθιστεί χαμηλότερα και εξαφανιστεί γύρω στις 7:43 μ.μ. Εάν δεν είστε τόσο τολμηροί ώστε να βρεθείτε έξω στο κρύο προσπαθώντας να εντοπίσετε την ένωση των δύο πλανητών, τότε μπορείτε να τη θαυμάσετε στη ζεστασιά του σπιτιού σας μέσω του Virtual Telescope Project.

Κατά την αυριανή ένωση, και οι δύο πλανήτες θα βρίσκονται στον αστερισμό του Υδροχόου. Η Αφροδίτη θα έχει μέγεθος -4,0, με το μείον πρόθεμα να δείχνει ένα ιδιαίτερα φωτεινό ουράνιο αντικείμενο, ενώ ο Ποσειδώνας θα είναι αρκετά αμυδρός με μέγεθος 8,0.

Οι πλανήτες θα είναι αρκετά κοντά στον νυχτερινό ουρανό κατά τη διάρκεια της συνόδου ώστε να είναι ορατοί με τηλεσκόπιο αλλά και με κιάλια.

Όσον αφορά τους συνδέσμους, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας που να αποτελείται από δύο πλανήτες περισσότερο  διαφορετικούς από την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα. Η βασική διαφορά σε αυτό το περίεργο ζευγάρι είναι οι εξαιρετικά ζεστές συνθήκες του ενός και οι ψυχρές θερμοκρασίες του άλλου.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024