Συρία: «Είχαμε χάσει κάθε ελπίδα» – Οικογένεια ανασύρθηκε μετά από 40 ώρες στα ερείπια
Οι φονικοί σεισμοί χτύπησαν τόσο την Τουρκία, όσο και τη Συρία.
Πέντε μέλη από μία οικογένεια στη Συρία ανασύρθηκαν από τα ερείπια μετά από 40 ώρες από τον φονικό σεισμό της Δευτέρας στην Τουρκία. Οι διασώστες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, αν και οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν περίμεναν ότι θα καταφέρουν να βγάλουν κάποιο ζωντανό από τα ερείπια των κτιρίων στη βορειοδυτική Συρία.
«Αφού χάσαμε την ελπίδα και βιώσαμε ώρες φόβου επειδή δεν καταφέραμε να απελευθερώσουμε κανέναν κάτω από τα ερείπια, καταφέραμε να βγάλουμε μια οικογένεια: ένα αντρόγυνο και τα τρία τους παιδιά», δήλωσε στο Al Jazeera ο διασώστης Σαμέρ Αλ-Ομάρ.
«Φωνάξαμε από χαρά, αφού πρώτα είχαμε κλάψει για το πόσο ανίσχυροι ήμασταν. Τους φέραμε οξυγόνο αφού παραλίγο να πάθουν ασφυξία εξαιτίας του σεισμού. Τώρα βρίσκονται στο νοσοκομείο και είναι σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.
Δείτε το βίντεο με τη διάσωση στη Συρία
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442