Bard: Η Google αντεπιτίθεται στο ChatGPT με το δικό της chatbot
Τις επόμενες εβδομάδες το Bard θα διατεθεί σε επιλεγμένους χρήστες για δοκιμές προτού ανοίξει για το ευρύ κοινό.
Το δικό της chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται Bard ετοιμάζεται να λανσάρει η Google προκειμένου να ανταγωνιστεί το ChatGPT, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός το βράδυ της Δευτέρας.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ενσωματώνει νέα εργαλεία AI στη μηχανή αναζήτησής της, προκειμένου να απαντά απευθείας στα ερωτήματα των χρηστών αντί να παραθέτει απλώς συνδέσμους.
Τις επόμενες εβδομάδες το Bard θα διατεθεί σε επιλεγμένους χρήστες για δοκιμές προτού ανοίξει για το ευρύ κοινό.
Βασίζεται στο γλωσσικό μοντέλο LaMDA, το οποίο παράγει απαντήσεις και κείμενα με τέτοια δεξοτεχνία ώστε ένας μηχανικός της Google υποστήριξε ότι διαθέτει συνείδηση -ένας ισχυρισμός που απορρίφθηκε τόσο από την εταιρεία όσο και από ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης.
«Το Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων», επισήμανε ο επικεφαλής της Google, Σουντάρ Πιτσάι και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης «πρέπει να είναι τολμηρές και υπεύθυνες».
Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα θα λειτουργεί σε μια απλουστευμένη έκδοση του LaMDA που απαιτεί λιγότερη υπολογιστική ισχύ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από όσο γίνεται περισσότερους χρήστες.
Επίσης, ο CEO της Google ανακοίνωσε ότι η μηχανή αναζήτησης της εταιρείας εξοπλίζεται με νέα εργαλεία AI ώστε να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες ακόμα και σε ερωτήματα για τα οποία δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, όπως το εάν είναι δυσκολότερο να μάθει κανείς πιάνο αντί κιθάρα.
«Η AI μπορεί να είναι χρήσιμη σε αυτές τις περιπτώσεις, συνθέτοντας ιδέες για ερωτήσεις όπου δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση» είπε χαρακτηριστικά.
«Σύντομα, θα δείτε λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη στην αναζήτηση, που θα παρέχουν σύνθετες πληροφορίες και πολλαπλές προοπτικές σε διάφορες μορφές, ώστε να κατανοήσετε γρήγορα τη μεγάλη εικόνα και να μάθετε περισσότερα από τον ιστό» πρόσθεσε ο Σουντάρ Πιτσάι.
Πηγή: OT.gr
- Μαρκογιαννάκη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλήσει για αξιοκρατία – Ο Λαζαρίδης είναι η κορυφή του παγόβουνου
- Μέση Ανατολή: Τα «μάτια» του Ιράν στην περιοχή – Ο δορυφόρος made in china που βοηθά την Τεχεράνη
- 5+1 ανοιχτά μέτωπα ρίχνουν βαριά σκιά πάνω στην ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για το Κράτος Δικαίου
- Ο Τραμπ ζήτησε από τον Σι να μη δίνει όπλα στο Ιράν – Η απάντηση του Κινέζου προέδρου
- Μιχάλης Μητρούσης: «Ξεπέρασα την κατάθλιψη όταν έπαιξα ποδόσφαιρο στην ομάδα του Άρη» (vid)
- Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές έως την Παρασκευή – Δείτε χάρτες
- Γεώργιος Μυλωνάς: «Ε, εμείς είμαστε Έλληνες…»
- Πέθανε ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, Χοσέ Σανταμαρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442