Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Παγκόσμιο ρεκόρ για την ταχύτερη αύξηση χρηστών

ChatGPT: Παγκόσμιο ρεκόρ για την ταχύτερη αύξηση χρηστών

Το chatbot έφτασε τον Ιανουάριο τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το ChatGPT, η τεχνητή νοημοσύνη της OpenAI που γράφει κείμενα σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη, έσπασε το ρεκόρ της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εφαρμογής για καταναλωτές, εκτιμά η εταιρεία UBS.

Το chatbot έφτασε τον Ιανουάριο τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, αναφέρει η εταιρεία επικαλούμενη μετρήσεις της Similarweb.

Στη διάρκεια του Ιανουαρίου, περίπου 13 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες δοκίμαζαν κάθε μέρα το ChatGPT, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

«Στα 20 χρόνια που παρακολουθούμε τον χώρο του Διαδικτύου δεν θυμόμαστε ταχύτερη αύξηση για διαδικτυακή εφαρμογή καταναλωτών» γράφουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές της UBS.

Συγκριτικά, το TikTok χρειάστηκε περίπου εννέα μήνες μετά το ντεμπούτο του να φτάσει τους 100 εκατομμύρια χρήστες, ενώ το παλαιότερο Instagram είχε χρειαστεί 2,5 χρόνια, δείχνουν στοιχεία της Sensor Tower που επικαλείται το Reuters.

To ChatGPT, ένα είδος «μεγάλου γλωσσικού μοντέλου», εκπαιδεύτηκε με υλικό από το Διαδίκτυο για να γράφει άρθρα, ανέκδοτα, ποιήματα, μουσική, ακόμα και προγράμματα υπολογιστή όπως τα περιγράφει ο χρήστης.

Πρόσφατα μάλιστα πέρασε τις πτυχιακές εξετάσεις αμερικανικής σχολής Νομικής.

Η OpenAI, αμερικανική εταιρεία που έχει προσελκύσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων από τη Microsoft, παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο για δωρεάν δοκιμές.

Την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει και συνδρομητική υπηρεσία 20 δολαρίων το μήνα για χρήστες στις ΗΠΑ, η οποία θα προσφέρει μια ταχύτερη και πιο σταθερή υπηρεσία, καθώς και τη δυνατότητα δοκιμής νέων λειτουργιών.

Οι συνδρομές θα καλύψουν ένα μέρος του κόστους λειτουργίας της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία τρέχει στην πλατφόρμα νέφους Microsoft Azure και απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ.

Νωρίτερα η OpenAI είχε παρουσιάσει δοκιμαστικό εργαλείο που μπορεί να αναγνωρίζει τα κείμενα του ChatGPT, μια προσπάθεια της εταιρείας να καθησυχάσει τις ανησυχίες για κατάχρηση της τεχνολογίας.

Ήδη αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια και σχολεία έχουν απαγορεύσει τη χρήση του για τον φόβο ότι μαθητές και φοιτητές θα το χρησιμοποιούν για να γράφουν εργασίες.

Η Microsoft, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα νέα μεγάλη επένδυση στην OpenAI, σκοπεύει να ενσωματώσει την τεχνολογία στη μηχανή αναζήτησης Bing και ήδη τη χρησιμοποιεί στη συνδρομητική υπηρεσία της πλατφόρμας συνεργασίας Teams.

Sports in

Ελ Κααμπί: «Ήρθαμε για νίκη, το πιστεύαμε και κάναμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε» (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Άστον Βίλα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε έναν θρίαμβο που όπως τόνισε πίστευαν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024