Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ChatGPT: Εργαλείο της OpenAI επιχειρεί να εμποδίσει τις καταχρήσεις της ΑΙ

ChatGPT: Εργαλείο της OpenAI επιχειρεί να εμποδίσει τις καταχρήσεις της ΑΙ

H εφαρμογή που αναγνωρίζει τα κείμενα του chatbot βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση.

Η OpenAI, ο δημιουργός του δημοφιλούς chatbot ChatGPT, κυκλοφόρησε ένα εργαλείο λογισμικού για την αναγνώριση κειμένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση ιστολογίου την Τετάρτη.

Το ChatGPT είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που δημιουργεί κείμενο κατόπιν «παραγγελίας», συμπεριλαμβανομένων άρθρων, δοκιμίων, ανέκδοτων, ακόμη και ποίησης, το οποίο έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα από το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο, ενώ εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και τη λογοκλοπή.

Ο ταξινομητής τεχνητής νοημοσύνης εκπαιδεύεται ώστε να μπορεί να συγκρίνει ένα κείμενο που έχει γραφτεί από άνθρωπο με ένα που είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης, πάνω στο ίδιο θέμα, και να τα ξεχωρίζει.

Σε «διαβούλευση» το νέο εργαλείο

Στη δημόσια beta λειτουργία του, το OpenAI αναγνωρίζει ότι το εργαλείο ανίχνευσης είναι πολύ αναξιόπιστο σε κείμενα κάτω των 1.000 χαρακτήρων και το κείμενο που έχει γραφτεί με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επεξεργαστεί λετσι ώστε για να ξεγελάσει τον ταξινομητή.

«Διαθέτουμε αυτόν τον ταξινομητή δημόσια για να λάβουμε σχόλια σχετικά με το εάν ατελή εργαλεία όπως αυτό είναι χρήσιμα», δήλωσε η OpenAI.

«Αναγνωρίζουμε ότι η ανάγκη να εντοπίζει κανείς ότι ένα γραπτό κείμενο είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης, είναι ένα σημαντικό σημείο συζήτησης μεταξύ των εκπαιδευτικών και εξίσου σημαντική είναι η αναγνώριση των ορίων και των επιπτώσεων των ταξινομητών κειμένων που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη στην τάξη».

Από τότε που το ChatGPT έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο και κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ εκατομμυρίων χρηστών, μερικές από τις μεγαλύτερες σχολικές περιφέρειες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, έχουν απαγορεύσει το chatbot AI λόγω ανησυχιών ότι οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τη συσκευή δημιουργίας κειμένου για εξαπάτηση ή λογοκλοπή.

Άλλοι έχουν δημιουργήσει εργαλεία ανίχνευσης τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του GPTZeroX, για να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να εντοπίσουν κείμενο που δημιουργείται από AI.

Η OpenAI είπε ότι συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς για να συζητήσει τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του ChatGPT και θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανίχνευση κειμένου που δημιουργείται από AI.

Πηγή: OT.gr

inSports

Ο Αρειος Πάγος απέλυσε τέσσερις δικαστές

Οι δικαστές παύθηκαν με απόφαση του Αρείου Πάγου λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024