Ξεκινάει η μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος Μαρμαρά
Η μελέτη ύψους 2,4 εκατ. Ευρώ έχει ως αντικείμενο τα υδραυλικά έργα, με τα οποία το νερό άρδευσης του φράγματος Μαρμαρά θα μεταφέρεται από τον ταμιευτήρα του φράγματος στα αγροκτήματα.
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η σύμβαση της μελέτης για το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος Μαρμαρά στον Ακροπόταμο, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Η μελέτη έχει ως αντικείμενο τα υδραυλικά έργα με τα οποία το νερό άρδευσης του φράγματος Μαρμαρά θα μεταφέρεται από τον ταμιευτήρα του φράγματος στα αγροκτήματα Ακροποτάμου, Πλατανοτόπου, Ποδοχωρίου Κοκκινοχωρίου, Γαληψού, Ορφανίου και Κάριανης.
Πρόκειται για σημαντικό βήμα για ένα έργο,το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα επιτρέπει την άρδευση περίπου 24.000 στρεμμάτων αγροτικής γης, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση νερού και στη μεγιστοποίηση της ποιότητας και της ποσότητας της αγροτικής παραγωγής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.