Ζελένσκι: Οι Ουκρανοί δεν περιμένουν το θαύμα των Χριστουγέννων – Το δημιουργούν μόνοι τους
Τονωτικό μήνυμα αισιοδοξίας απηύθυνε ο Ζελένσκι στους Ουκρανούς ενόψει των Χριστουγέννων
Οι Ουκρανοί θα κάνουν το δικό τους θαύμα των Χριστουγέννων, δείχνοντας ότι παραμένουν αλύγιστοι, παρά τις ρωσικές επιθέσεις που έχουν βυθίσει εκατομμύρια στο σκοτάδι, διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο σημερινό μήνυμά του.
Ακριβώς δέκα μήνες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα του, ο Ζελένσκι είπε ότι μολονότι το τίμημα της ελευθερίας είναι υψηλό, η σκλαβιά θα κόστιζε ακόμη ακριβότερα.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι πύραυλοι Patriot
«Αντέξαμε στην αρχή του πολέμου – αντέξαμε επιθέσεις, απειλές, πυρηνικό εκβιασμό, τρομοκρατία, πυραυλικά πλήγματα. Θα αντέξουμε αυτόν τον χειμώνα επειδή ξέρουμε για ποιο πράγμα πολεμάμε», τόνισε.
Χωρίς ρεύμα και θέρμανση
Από τον Οκτώβριο, οι συνεχείς ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο σύστημα παραγωγής ενέργειας, αφήνοντας μεγάλες πόλεις χωρίς νερό και θέρμανση.
Ο Ζελένσκι έκανε αυτές τις δηλώσεις απευθυνόμενος στους Ουκρανούς που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα τον Δεκέμβριο. Οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι Ορθόδοξοι αλλά ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο και γιορτάζουν στις αρχές Ιανουαρίου.
«Ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι, θα βρούμε ο ένας τον άλλον για να αγκαλιαστούμε σφιχτά. Και αν δεν υπάρχει θέρμανση, θα αγκαλιαστούμε για πολλή ώρα για να ζεστάνουμε ο ένας τον άλλον. Θα χαμογελάμε και θα είμαστε χαρούμενοι, όπως πάντα. Με μια διαφορά: δεν θα περιμένουμε το θαύμα, γιατί το δημιουργούμε μόνοι μας».
Το μήνυμα, διάρκειας περίπου 9 λεπτών, βιντεοσκοπήθηκε σε εξωτερικό χώρο, νύχτα, με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο φόντο και μόνο μερικά φώτα να διακρίνονται.
Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς ενώ άλλοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι ή έφυγαν στο εξωτερικό για να γλιτώσουν από τους Ρώσους. «Τους πολεμάμε για περισσότερες από 300 ημέρες και οκτώ χρόνια. Θα τους επιτρέψουμε να πετύχουν αυτό που θέλουν;» κατέληξε, αναφερόμενος στην προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442