Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η… κατάρα της Ισπανίας από την άσπρη βούλα συνεχίζεται (pics, vids)

Η… κατάρα της Ισπανίας από την άσπρη βούλα συνεχίζεται (pics, vids)

Η κακοδαιμονία της «φούριας ρόχας» από τα 11 μέτρα συνεχίστηκε και στο Κατάρ…

«Πριν από πάνω από ένα χρόνο, σε πολλές συγκεντρώσεις λέγαμε στους παίκτες: «Έχετε δουλειά πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να εκτελέσετε τουλάχιστον 1.000 πέναλτι με τον σύλλογο». Δεν μπορείς απλώς να τους εκπαιδεύσεις σε αυτό όταν είναι με την εθνική ομάδα», ανέφερε ο Λουίς Ενρίκε, μιλώντας  στους δημοσιογράφους, παραμονές του αγώνα με το Μαρόκο για την φάση των «16».

«Δεν νομίζω ότι είναι λοταρία. Αν προπονείσαι συχνά, τότε ο τρόπος που εκτελείς πέναλτι βελτιώνεται. Προφανώς, δεν μπορείς να προπονήσεις την πίεση και την ένταση, αλλά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Δεν εξαρτάται από την τύχη, ο τερματοφύλακας είναι βασικός. Και οι τρεις τερματοφύλακες μας είναι καλοί σε αυτά. Στις προπονήσεις μας έχουμε παίκτες που εκτελούν πέναλτι, είναι κάτι που λάβαμε υπόψη», πρόσθετε ο 52χρονος κόουτς.

Ωστόσο η ιστορία δεν δικαίωσε τον Ισπανό ομοσπονδιακό τεχνικό, μιας και η «φούριας ρόχας» γνώρισε ακόμη ένα αποκλεισμό, στην διαδικασία των πέναλτι. Μετά το Μουντιάλ του 2018, το Euro του 2020, η Ισπανία μένει εκτός για τρίτη διαδοχική διοργάνωση μέσω της «ρώσικης ρουλέτας».

Μια συνθήκη η οποία τείνει να γίνει συνήθεια για τους Ισπανούς, οι οποίοι χθες το απόγευμα όχι μόνο δεν πήραν την πρόκριση, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν ούτε μια φορά τον τρομερό και φοβερό, Μπόνο, όντας πλέον η δεύτερη ομάδα που το… καταφέρνει μετά την Ελβετία το 2006.

Επίσης ένα ακόμη «μαύρο» στατιστικό στοιχείο που κατέγραψε η Ισπανία κόντρα στους Αφρικανούς είναι το γεγονός πως πλέον είναι η ομάδα με τις περισσότερες ήττες στην διαδικασία των πέναλτι στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Το όνειρο για… διάκριση στο φετινό τουρνουά έκανε «φτερά» για τους Ισπανούς οι οποίοι ευελπιστούν στην επόμενη διοργάνωση η να έχουν «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από την κανονική διάρκεια, η επιτέλους να «ξορκίσουν» την κατάρα που τους… κυνηγά.

Ρωσία – Ισπανία, Moυντιάλ (2018)

Ιταλία – Ισπανία, Euro (2022)

Μαρόκο – Ισπανία, Μουντιάλ (2022) 

Πηγή: to10.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024