Ιταλός ΥΠΕΞ: Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα νοτιοανατολικά σύνορα όλης της ΕΕ
Τι είπε ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών για το προσφυγικό
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της Rai, αναφέρθηκε στην διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.
«Η Ιταλία πρέπει να έχει την στήριξη της Ευρώπης διότι το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο θέμα, που πρέπει να λυθεί σε επίπεδο της ΕΕ. Δεν υπάρχει μόνον η ροή μεταναστών από την Αφρική προς την Μεσόγειο και την Ιταλία, υπάρχει και η βαλκανική ροή, η οποία περνά από την Ελλάδα και στην συνέχεια κατευθύνεται προς τα Σκόπια και τη βόρεια Ευρώπη, αγγίζοντας και τα ανατολικά σύνορα της Ιταλίας», δήλωσε ο Ταγιάνι. «Όλη η Ευρώπη πρέπει να καθίσει γύρω από ένα τραπέζι και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει», πρόσθεσε.
- Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Γιατί την επιλέγουν οι Αλβανοί μετανάστες και πόσοι έχουν καταφέρει να λάβουν άσυλο;
Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα νοτιοανατολικά σύνορα όλης της ΕΕ
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, «οι ΜΚΟ συμπεριφέρονται με έναν κάπως ιδιαίτερο τρόπο: σώζουν τη ζωή ανθρώπων που βρίσκονται στη θάλασσα, και καλά κάνουν. Αλλά στη συνέχεια τους φέρνουν όλους στα ιταλικά λιμάνια». «Η Ιταλία υποδέχεται όλους όσοι έχουν προβλήματα: παιδιά, αρρώστους, γυναίκες… Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους, διότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί παραβίαση του νόμου», είπε στην Rai o Αντόνιο Ταγιάνι.
Τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η Ιταλία προτίθεται να υπογράψει νέο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη για το μεταναστευτικό, προκειμένου να λυθεί το θέμα στην πηγή του. «Για να αφαιρούνται οι μηχανές από τις βάρκες που μεταφέρουν τους μετανάστες, ώστε να σταματήσει η δράση των δουλεμπόρων, οι οποίοι είναι πραγματικοί εγκληματίες».
«Στην Ευρώπη δεν έχουν όλοι επίγνωση ότι πρόκειται για ιταλικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα. Όπως επίσης, τα ελληνικά σύνορα δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας, αλλά και τα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και το ίδιο ισχύει για την Ισπανία», ανέφερε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών.
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του Κυπέλλου Αγγλίας
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442