Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο.

Σε ερώτηση για την κατάσταση στη Μεσόγειο, ο Πάπας Φραγκίσκος σχολίασε ότι ίσως η συγκεκριμένη θάλασσα να αποτελεί το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου.

«Κάθε κυβέρνηση της ΕΕ πρέπει να συμφωνήσει για το πόσους μετανάστες μπορεί να δεχτεί, διαφορετικά θα τους δεχτούν μόνο τέσσερις χώρες: η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, οι πιο κοντινές στη Μεσόγειο. Πρέπει να σωθούν ζωές, σήμερα η Μεσόγειος είναι ένα νεκροταφείο, ίσως το μεγαλύτερο νεκροταφείο στον κόσμο», τόνισε ο Πάπας κατά την πτήση επιστροφής του από τη Μανάμα του Μπαχρέιν στη Ρώμη.

«Συνολικότερη, ευρωπαϊκή ευθύνη»

Ο Πάπας Φραγκίσκος διευκρίνισε ότι πέρα από αυτό που πρέπει να κάνει κάθε κυβέρνηση της ΕΕ, υπάρχει και μια συνολικότερη, ευρωπαϊκή ευθύνη, καθώς η ιταλική, όπως κάθε «άλλη κυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς συμφωνία με την Ευρώπη».

Επικαλούμενος την πρώην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την άποψη ότι «το μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί στην Αφρική» διότι «είναι υποκρισία να πιστεύει κανείς ότι το πρόβλημα των μεταναστών μπορεί να λυθεί στην Ευρώπη».

«Η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να εκπονήσει αναπτυξιακά σχέδια στην Αφρική», είπε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρής.

Κατά τη διάρκεια της παπικής πτήσης και ενώ πετούσε πάνω από την Ελλάδα, ο Ποντίφικας ανανέωσε επίσης τις προσευχητικές του ευχές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και προς τον λαό της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr