Πάπας Φραγκίσκος: Ο Διάβολος κρύβεται στο ψηφιακό πορνό – Βίτσιο ακόμα και για ιερείς και μοναχούς
Μιλώντας σε νέους ιεροσπουδαστές ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε σε ένα θέμα ταμπού, στους κινδύνους της ψηφιακής πορνογραφίας
Η ψηφιακή πορνογραφία είναι ένα «βίτσιο που αγγίζει τόσους πολλούς ανθρώπους, ακόμη και ιερείς, ιεροσπουδαστές, μοναχές και αφιερωμένες ψυχές» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συζήτηση που είχε με νεαρούς ιεροσπουδαστές, ανοίγοντας ένα θέμα – ταμπού.
«Ο Διάβολος εισέρχεται από εκεί, και δεν μιλάω μόνο για εγκληματική πορνογραφία, όπως η κακοποίηση παιδιών: αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Μιλάω για κάπως “φυσιολογική” πορνογραφία. Αγαπητά αδέλφια, να είστε προσεκτικοί» και επίσης πρόσθεσε πως η πορνογραφία είναι «κάτι που αποδυναμώνει την ψυχή» και «την ιερατική καρδιά».
Διαγράψτε όλα αυτά από το κινητό σας
«Δεν θα σας ρωτήσω να σηκώσετε το χέρι σας αν είχατε τουλάχιστον μία τέτοια εμπειρία» συνέχισε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας. «Αλλά ο καθένας από εσάς ας σκεφτεί αν είχε την εμπειρία ή αν είχατε τον πειρασμό της ψηφιακής πορνογραφίας».
«Η καθαρή καρδιά, αυτή που δέχεται τον Ιησού κάθε μέρα, δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις πορνογραφικές πληροφορίες, που είναι σήμερα σε ημερήσια βάση. Και αν μπορείτε να τα διαγράψετε όλα αυτά από το κινητό σας τηλέφωνο, διαγράψτε τα» ολοκλήρωσε ο Πάπας.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Ποντίφικας σημείωσε επίσης πως δεν χρησιμοποιεί το τηλέφωνο, ωστόσο τόνισε πως οι τεχνολογίες «πρέπει να χρησιμοποιούνται, επειδή αποτελούν πρόοδο της επιστήμης και μας επιτρέπουν να προοδεύουμε στη ζωή». Όμως ο Πάπας υπογράμμισε πως έχει σημασία να προσέξει κανείς «το είδος του περιεχομένου που θα εμφανιστεί».
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- Ο Ζόραν Μαμντάνι για τον ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη – «Είναι εγκληματίας πολέμου», λέει
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442