Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ήττα από τη Ναντ στο Καραϊσκάκη με 2-0, σε ένα παιχνίδι όπου ο Μίτσελ χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής.
Ο Αλέξης Καλογερόπουλος και ο Τάσος Σαπουντζής ήταν δύο από τους παίκτες των Πειραιωτών που έκαναν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη με τη γαλλική ομάδα.
Ο πρώτος, που αγωνίζεται ως στόπερ, χρησιμοποιήθηκε ως βασικός και ήταν θετικός, ενώ τον είχε εμφανίσει στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας πριν από δύο χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς, ενώ από την άλλη ο Σαπουντζής μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Γάλλους.
Μπορεί λοιπόν το ντεμπούτο των δυο νεαρών να μη συνδυάστηκε με νίκη, όμως υπήρξε ένα ιδιαίτερο στοιχείο με τη συμμετοχή του Καλογερόπουλου και του Σαπουντζή.
Συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί αύξησαν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των παικτών που έχουν αγωνιστεί φέτος με τον Ολυμπιακό σε κάποιο από τα έως τώρα 22 επίσημα ματς είτε εντός είτε εκτός συνόρων.
Ο Καλογερόπουλος ήταν ο 42ος και ο Σαπουντζής ο 43ος συνολικά που αγωνίστηκε φέτος με τον Ολυμπιακό εντός και εκτός συνόρων.
Αξίζει να σημειωθεί πως οκτώ απ’ όσους έχουν αγωνιστεί έως τώρα έχουν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, ενώ δύο μεταγραφές, οι Λάιντνερ και Κασάμι, δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα και η λογική λέει πως κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.
Στην 15η θέση η Γιουβέντους μετά το 2-0 επί της Μπενφίκα και μετρά 12 βαθμούς, έναν λιγότερο από τις ομάδες της οκτάδας. Η Μπενφίκα θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς αλλά ο Παυλίδης έχασε πέναλτι
Μετά από ένα ανοιχτό πρώτο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές στο δεύτερο και επικράτησε με 4-2 της Σλάβια στην Πράγα κάνοντας μεγάλο βήμα για την οκτάδα.