Η Ισπανία κατέλαβε και μαθηματικά την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο του Eurobasket αφού επικράτησε με 72-69 σε ματς «θρίλερ» της Τουρκίας που αγωνίστηκε με ουσιαστικά 5 παίκτες που αγωνίστηκαν πάνω από 31 λεπτά.
Το ματς ξεκίνησε με μέτριο και ειδικά η Ισπανία αφού μόνο τα αδέλφια Ερνάνγκομεθ σκόραραν μέχρι το 8′ με το σκορ στο 14-11 . Η περίοδος έκλεισε με τους Τούρκους μπροστά με βραχεία κεφαλή (18-17) με τον Οσμάν να έχει ήδη 10 πόντους.
Στη δεύτερη περίοδο οι Σάιθ, Μπριθουέλα και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ξεκόλλησαν το παιχνίδι από τις διαδοχικές ισοπαλίες όμως ο Μαχμούτογλου το επανέφερε στο Χ με τρίποντο (34-34) αλλά διαδοχικά λάθη της ομάδας του έφεραν το ημίχρονο στο 34-38.
Η τρίτη περίοδος είχε πρωταγωνιστές τους Κορκμάζ και Σκαριόλο. Ο πρώτος με διαδοχικά εύστοχα σουτ έφερε την Τουρκία μπροστά με 45-43 και ο Ισπανός τεχνικός έπρεπε να βρει κάτι για να τον ανακόψει. Το βρήκε με τις αγαπημένες του ζώνες και έτσι με ένα 13-5 υπέρ των Ισπανών η περίοδος έκλεισε με 50-56.
Όμως οι Τούρκοι βρήκαν τα λάθη και στην αρχή της τελευταίας περιόδου προηγήθηκαν με 59-56 αλλά ένα 9-0 των Ισπανών έφερε το ματς στο 59-64. Εκεί με σύμμαχο την κούραση των Τούρκων, οι οποίοι μείωσαν στον πόντο 68-69 και έκαναν αβίαστο λάθος αφού ο Λάρκιν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του πήραν μεγάλη νίκη με 69-72 λόγω της ψυχραιμίας του στις ελεύθερες βολές και προκρίθηκαν ως πρώτοι.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.