Grand Prix Ολλανδίας: Pole Position για τον Μαξ Φερστάπεν
Ο πιλότος της Red Bull κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ολλανδίας και πήρε την pole position, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σαρλ Λεκλέρκ και στην τρίτη τον Κάρλος Σάινθ.
Με τους συμπατριώτες του στις εξέδρες να παραληρούν και να τον αποθεώνουν σε κάθε στροφή, ο Μαξ Φερστάπεν έκανε για μια ακόμα φορά… πλάκα στους αντιπάλους του και κατέκτησε την pole position στο Grand Prix της Ολλανδίας.
Ο περσινός πρωταθλητής, ο οποίος μάλιστα οδεύει ολοταχώς για το δεύτερο σερί, έκανε τον ταχύτερο γύρο, αφήνοντας πίσω του τις δύο Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Κάρλος Σάινθ την τρίτη.
Ο Μαξ Φερστάπεν είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 284 βαθμούς, με τον team mate του, Σέρχιο Πέρεθ, να ακολουθεί με 191 πόντους, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Σαρλ Λεκλέρκ με 186.
Ο Ολλανδός στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές «γύρισε» την πίστα σε 1:10:342, με τον Λεκλέρκ να κάνει 1:10:363 και τον Σάινθ 1:10:434. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον και Πέρεθ και την 10άδα οι Ράσελ, Νόρις, Μικ Σουμάχερ, Τσουνόντα και Στρολ.
Ο Φερστάπεν στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει από τη πρώτη θέση του Grid και θα έχει το πάνω χέρι για τη νίκη, που θα φέρει ουσιαστικά αγκαλιά με το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ειδικά εάν δεν καταφέρουν να ακολουθήσουν οι Λεκλέρκ και Πέρεθ.
Ο Αταμάν μίλησε στην Gazzetta dello Sport πριν από λίγες ημέρες, μέσω της οποίας αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για τον Παναθηναϊκό για κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ αναφέρθηκε και στον Ομπράντοβιτς
Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λανουά θα συζητηθεί τον Μάιο, άρα μέχρι τότε ο Γάλλος πρόεδρος της ΚΕΔ κρίνεται από την εικόνα της διαιτησίας και από την απόδοση των αλλοδαπών ρέφερι
Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στη Euroleague, αναμένεται αν αφιχθεί στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού το πρωί της προσεχούς Κυριακής (14/12)