Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι είπε ο Μητσοτάκης στο Ηρώδειο

Τι είπε ο Μητσοτάκης στο Ηρώδειο

Συνάντηση με τον Τεντ Σαράντος

Τον Αριστοτέλη θα επέλεγε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αν είχε τη δυνατότητα να δειπνήσει με ένα πρόσωπο της αρχαιότητας. Και αν μπορούσε να γίνει θεός, θα ήθελε να είναι ο Ποσειδών. Οσο για το αγαπημένο του emoji, είναι η φατσούλα που κλαίει από τα γέλια. Αυτά τουλάχιστον είπε ο ίδιος στις πιο χαλαρές στιγμές της δημόσιας συζήτησης που είχε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ πάνω στη σκηνή του θεάτρου Ηρώδου Αττικού με τη συνιδρύτρια της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Endeavor κυρία Λίντα Ρότενμπεργκ και τον co-CEO και Chief Content Officer της πλατφόρμας Netflix Τεντ Σαράντος.

Στόχος της εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού η Endeavor Greece (γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα) και η εταιρεία οπτικοακουστικής παραγωγής Faliro House ήταν η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς που έκλεισε με τον αμερικανό ηθοποιό Εντριαν Μπρόντι να απαγγέλλει μια συντομευμένη εκδοχή του Επιτάφιου λόγου του Περικλή στα αγγλικά, ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε τη φιλοσοφία του σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα, δηλώνοντας ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει καλύτερα τον ούτως ή άλλως ισχυρό επιχειρηματικό πυρήνα που ήδη έχει αφήσει το αποτύπωμά του στον παγκόσμιο χάρτη καινοτομίας.

Η νέα γενιά ελλήνων επιχειρηματιών στον κλάδο της τεχνολογίας (startups) έχει δημιουργήσει 12.785 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 8.500 στην Ελλάδα το 2021, ενώ έμφαση δόθηκε στην τεράστια συνεισφορά των Ελλήνων της «παθιασμένης με την Ελλάδα» Διασποράς που έχουν δημιουργήσει ένα οικοσύστημα από startups με κεφαλαιοποίηση άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024