Ιταλία: Λειψυδρία απειλεί τη χώρα – περιοχές σε έκτακτη ανάγκη
Ο Έτορε Πραντίνι, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στα πέντε αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης Ντράγκι πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη, σήμερα το βράδυ, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Με δελτίο η άρδευση
Σε ό,τι αφορά τον μεγαλύτερο ποταμό της Ιταλίας, τον Πάδο, σήμερα αποφασίστηκε να μειωθεί κατά 20% η χρήση των υδάτινων πόρων του για την άρδευση των εκτάσεων της Βόρειας Ιταλίας. Είναι ένας πρώτος «ήπιος» περιορισμός, για να μην πληγεί, ακόμη περισσότερο, ο γεωργικός τομέας. Στο μεταξύ, και η στάθμη των ποταμών ‘Αρνο στην Τοσκάνη και Τίβερη στην Ρώμη, έχει μειωθεί αισθητά.
Σε έκτακτη ανάγκη
Παράλληλα, ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης) ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει την όλη περιοχή αρμοδιότητάς του σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης, ώστε να ληφθούν αμεσότερα όλα τα αναγκαία μέτρα, προς αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
«Η χρήση του νερού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αρχίζοντας από τα νοικοκυριά, διότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη», εξήγησε ο Τζινγκαρέτι.
Προτεραιότητες
Ο Έτορε Πραντίνι, τέλος, πρόεδρος της ιταλικής γεωργικής ένωσης Coldiretti, ζήτησε να κηρυχθεί όλη η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δύο άμεσες προτεραιότητες: την αύξηση των υποδομών για την συσσώρευση και φύλαξη νερού, και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των μηχανημάτων καθαρισμού, προς επαναξιοποίηση των υδάτων.
- Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Πειραιά
- Είναι αυτό το χειρότερο αθλητικό ντεμπούτο όλων των εποχών; Η 21χρονη τενίστρια που έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους
- Γιώργος Βασιλείου: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου
- Συνελήφθη 22χρονος – Έτρεχε με 167 χλμ στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών
- Eurocup Γυναικών: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη «μάχη» των «16»
- Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι στη Μύκονο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του νερού
- FIR Αθηνών: «Ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ» – Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για το πόρισμα για το black out
- Δεκαετία Μητσοτάκη: Πάρτι για λωτοφάγους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442