Reuters: Ανακοινώνεται το ταξίδι του Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία – Πιθανή συνάντηση με Σαλμάν
Η εκτόξευση της τιμής των καυσίμων αναγκάζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για να ζητήσει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, και πιθανόν να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Σαλμάν, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «παρία».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία και στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα και ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να ανακοινώσει επίσημα τις επισκέψεις αυτές εντός της εβδομάδας, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά με τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters χθες Κυριακή.
Σαν «παρία»
Το ταξίδι του κ. Μπάιντεν στο Ριάντ ίσως συμπεριλάβει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά την ίδια πηγή.
Ο δημοκρατικός πρόεδρος είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίζει τον πρίγκιπα διάδοχο σαν «παρία» εξαιτίας του ρόλου του στον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αρθρογράφου της Washington Post, στο σαουδαραβικό προξενείο στην Τουρκία το 2018.
Εκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωνε ότι ο πρίγκιπας «ενέκρινε» τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι από ομάδα εκτελεστών στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.
Το ουαχαμπιτικό βασίλειο διαψεύδει πως ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενεχόταν στην υπόθεση.
Ο αμερικανός πρόεδρος, που καυχιέται ότι πρωταγωνιστεί στον αγώνα των δημοκρατιών εναντίον των αυταρχικών καθεστώτων, είχε πει πως θα «αναπροσάρμοζε» τις σχέσεις με το σουνιτικό βασίλειο, δίνοντας την έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Νέα μεταβλητή
Ομως στη διπλωματική εξίσωση προστέθηκε νέα μεταβλητή, η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων, εν μέρει εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, που προκαλεί απελπισία στην αμερικανική κοινή γνώμη σε εκλογική χρονιά.
Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν θέλει το Ριάντ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, ελπίζοντας ότι έτσι θα μειωθούν οι τιμές στα πρατήρια.
Πηγή: ΑΠΕ
- Άκσηση: Η «ασπίδα» για το άγχος και την κατάθλιψη
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη – Πού θα βρέξει
- Εμπόδια στις καινοτόμες θεραπείες τα μειωμένα κίνητρα για κλινικές μελέτες
- Πλησιάζουν «ταβάνι» οι τιμές στα ακίνητα
- «The Invite»: Η νέα δραματική κομεντί με τους Ολίβια Γουάιλντ, Σεθ Ρόγκεν, Πενέλοπε Κρουζ
- Τέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς τις παρεξηγήσεις στη σχέση
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να βρεθεί αντιμέτωπη με μια κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη
- Τι καιρό έκανε στην Εξοδο του Μεσολογγίου;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442