Ο Νεϊμάρ έγινε… ασπίδα για τον Μέσι: Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί
Ο Νεϊμάρ υπερασπίστηκε τον Λιονέλ Μέσι, που στην πρώτη του χρονιά στην Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε μακριά από τους αριθμούς που μας είχε συνηθίσει
Στην πρώτη του χρονιά με τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν ο Λιονέλ Μέσι έμεινε μακριά από τις εντυπωσιακές του επιδόσεις, ωστόσο, με 11 γκολ και 14 ασίστ σε 34 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Σαμπιονά.
Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η όχι και τόσο εντυπωσιακή παρουσία του «ψύλλου» στους αγώνες της Παρί Σεν Ζερμέν είναι αρκετοί, όπως το γεγονός ότι ο Μέσι είναι πλέον 34 ετών, αλλά και το ζήτημα της προσαρμογής σε μια νέα χώρα και ένα νέο περιβάλλον.
Κάτι που κατανοεί και ο φίλος και συμπαίκτης του διάσημου Αργεντινού, ο Νεϊμάρ, ο οποίος υπερασπίστηκε ως εξής τον Pulga μιλώντας στο Canal Football Club:
«Ο Λέο πέρασε πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα, είναι δύσκολο να προσαρμοστείς. Είναι δύσκολο να αλλάξεις ομάδες και πόλεις. Και δεν ήλθε μόνος του, αλλά με την οικογένειά του. Η γλώσσα είναι επίσης διαφορετική.
Είναι πολλά ενοχλητικά πράγματα. Υπάρχει και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, με παίκτες που τελικά δεν καταλαβαίνουν τον τρόπο που παίζει. Κατά συνέπεια, όλα αυτά είναι επιζήμια. Ο Λέο, ο Κιλιάν κι εγώ είμαστε παίκτες που κρίνονται πάντα για την απόδοσή τους, τα στατιστικά τους, τους τίτλους που έχουν κατακτήσει, για τα πάντα».
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442