Ζελένσκι: Απένειμε τα κρατικά βραβεία στους νεοναζιστές του Τάγματος Αζόφ και του Δεξιού Τομέα
«Μέγιστη ευγνωμοσύνη» και «αιώνια δόξα» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και για τους νεοναζιστές του Τάγματος Αζόφ και του Δεξιού Τομέα για την ηρωική υπεράσπιση της Μαριούπολης, υπογράφοντας το προεδρικό διάταγμα για την απονομή των κρατικών βραβείων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη από τους ρώσους εισβολείς (κρατικά βραβεία στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, από την pravda.com.ua).
Απονεμήθηκαν κρατικά βραβεία
Σε 286 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απονεμήθηκαν κρατικά βραβεία, γράφει η ουκρανική ιστοσελίδα pravda.com.ua. Οι 229 από αυτούς είναι στρατιωτικοί της 36ης ξεχωριστής ταξιαρχίας πεζοναυτών, η οποία μαζί με άλλες μονάδες υπερασπίζεται ηρωικά τη Μαριούπολη.
«Μέγιστη ευγνωμοσύνη από όλο τον ουκρανικό λαό προς την 36η Ταξιαρχία, την Αζόφ, τη 12η Ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, τους συνοριοφύλακες, τους εθελοντές του Δεξιού Τομέα, το 555ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, την αστυνομία και τις αμυντικές δυνάμεις.
»Αιώνια δόξα σε όλους όσους στάθηκαν υπέρ της Μαριούπολης, ολόκληρου του κράτους μας και του λαού της Ουκρανίας!», είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι (φωτογραφία,κάτω, από το κείμενο της ουκρανικής ιστοσελίδας), αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση στην πόλη είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Τέλος σε διαπραγματεύσεις
Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, οι Ρώσοι αρνήθηκαν να ανοίξουν διαδρόμους εκκένωσης από τη Μαριούπολη.
Ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι η εξόντωση των υπερασπιστών της Μαριούπολης από τους Ρώσους θα θέσει τέλος σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, προσθέτει, μεταξύ άλλων, η ουκρανική ιστοσελίδα.
Πηγή: pravda.com.ua, echedoros-a.gr
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442