Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Έπεσε» η σύνδεση Ζελένσκι όταν η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στις τουρκικές θηριωδίες το 1974

«Έπεσε» η σύνδεση Ζελένσκι όταν η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στις τουρκικές θηριωδίες το 1974

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι θα τοποθετηθεί γραπτώς και θα αποστείλει τις θέσεις του στη Λευκωσία

Άνω κάτω κατάφερε να κάνει –μετά την Ελλάδακαι την Κύπρο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ολοκληρώνοντας χθες, την ομιλία του -κατά τη διάρκεια της οποία δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο- τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνετε γιατί η ίδια εισβολή, με άλλους πρωταγωνιστές, συντελέστηκε το 1974 στην Κύπρο από την Τουρκία. Η Κύπρος, όπως και η Ουκρανία, είναι θύματα εισβολής και κατοχής μιας ισχυρότερης γείτονος χώρας. Για περισσότερο από 47 χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες των παράφορων παραβιάσεων από την Τουρκία των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όμως, στο σημείο αυτό η σύνδεση «κόπηκε» με αποτέλεσμα να μην ακουστεί η θέση του Βολοντίμιρ Ζελένκσι λόγω… τεχνικού προβλήματος. Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας τόνισε ότι έγινε προσπάθεια επανασύνδεσης, ώστε να απαντήσει ο πρόεδρος αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι θα τοποθετηθεί γραπτώς και θα αποστείλει τις θέσεις του στη Λευκωσία, ενώ διπλωματικές πηγές στο Κίεβο ανέφεραν πως η Ουκρανία έχει στηρίξει και έχει υιοθετήσει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και, ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα μη αναγνώρισης των όσων έχει βιώσει η Κύπρος από την τουρκική εισβολή.

Αναστασιάδης: Μας ενοχλεί που ο Ζελένσκι δεν αναφέρθηκε στο 1974

Μετά την ομιλία του ουκρανού προέδρου, εξερχόμενος της Ολομέλειας της Βουλής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε την ενόχληση του για τη στάση του Ζελένσκι.

«Δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα» είπε.

«Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει (σ.σ. αναφορά στην τουρκική εισβολή), θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός, (όμως) αυτό που σήμερα αναμέναμε είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974.

» Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων. Αυτό που εμείς πράξαμε είναι το προς τη διεθνή νομιμότητα καθήκον μας. Αν υπάρχουν άλλοι με ελαστικότερες συνειδήσεις ή που μπορεί να ανεχθούν ανάλογες πράξεις αρκεί να μην επηρεάζονται οι ίδιοι, αυτό είναι παντελώς ξένο από τις αρχές που διέπει μια ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που βίωσε και βιώνει ακόμα μέχρι και σήμερα τα δεινά μιας εισβολής που στήθηκε ή αιτιολογήθηκε πάνω στα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και πάνω στα ίδια, δυστυχώς, ανύπαρκτα γεγονότα».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024