ΗΠΑ: Βαθιά απογοητευμένες και προβληματισμένες από την επίσκεψη Ασαντ στα ΗΑΕ
Εντονα αντέδρασαν οι ΗΠΑ στην επίσκεψη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την οποία εξέφρασαν μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη «βαθιά απογοήτευση» και τον προβληματισμό τους.
Η διπλωματία των ΗΠΑ ανέφερε χθες Παρασκευή ότι της προκάλεσε «βαθιά απογοήτευση και προβληματισμό η φαινομενική προσπάθεια νομιμοποίησης» του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την πρώτη από το 2011
(Φωτογραφία, επάνω, από WAM/via Reuters: Συνάντηση Ασαντ, αριστερά, με τον πρίγκηπα διάδοχο του Αμπου Ντάμπι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχιάν).
«Να ζυγίσουν προσεκτικά»
«Προτρέπουμε τα κράτη που σκέφτονται να αποκτήσουν σχέσεις με το καθεστώς Ασαντ να ζυγίσουν προσεκτικά τις φρικιαστικές ωμότητες που διέπραξε σε βάρος των Σύρων την τελευταία δεκαετία και τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του να στερήσει σε μεγάλο μέρος της χώρας την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και την ασφάλεια», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας