Έρευνα: Πέμπτοι πιο κακοπληρωμένοι στον κόσμο οι Έλληνες εργαζόμενοι
Ποιοι είναι οι πιο κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι στον κόσμο; Πόσες ώρες εργάζονται και πόσο αμείβονται; Σε ποια θέση βρίσκονται οι Έλληνες;
- ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ: Το έγγραφο για την ευθανασία δύο μη επιθετικών σκύλων – Το τέχνασμα για την υιοθεσία τους
- Κόντρα Βλάχου (ΝΔ) – Χατζηδάκη στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια
- Καιρός: Χωρίς μεταβολές η θερμοκρασία – Πού υπάρχει πιθανότητα βροχής
- Τι είναι οι θέσεις «Business Light» στις αερομεταφορές και γιατί τις υιοθετούν οι εταιρείες
Οι Έλληνες είναι στους 5 πιο κακοπληρωμένους λαούς του πλανήτη. Αμείβονται χειρότερα ακόμη και από τους Εσθονούς, τους Λιθουανούς και τους Πολωνούς. Στη διαπίστωση αυτή, κατέληξε μεγάλη έρευνα της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας «Lensa».
Οι Έλληνες δουλεύουμε πολύ και πληρωνόμαστε λίγο. Σε αντίθεση οι Ισλανδοί, οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου , οι Δανοί και οι Γερμανοί, δουλεύουν κατά πολύ λιγότερο και αμείβονται κατά πολύ περισσότερο.
Η μαύρη λίστα
Στην κρυφή της λίστας με τους πιο κακοπληρωμένους λαούς, είναι το Μεξικό. Όπως προκύπτει από την έρευνα οι Μεξικανοί εργάζονται τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα και παίρνουν το χαμηλότερο ωρομίσθιο. Εργάζονται 40 ώρες και 48 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και πληρώνονται 7 δολάρια και 64 σεντς την ώρα.
Στην αμέσως επόμενη θέση είναι οι Χιλιανιοί εργαζόμενοι. Δουλεύουν 35 ώρες και 6 λεπτά την εβδομάδα και αμείβονται με 14 δολάρια και 64 σεντς. Ακολουθούν οι Σλοβάκοι και οι Ούγγροι
Ελλάδα
Στην πέμπτη θέση των πιο κακοπληρωμένων είναι οι Έλληνες. Εργάζονται 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα κατά μέσο όρο και παίρνουν 15 δολάρια και 74 σεντς την ώρα.
Ακολουθούν οι Τσέχοι, οι Πορτογάλοι, και σε καλύτερη μοίρα είναι οι Πολωνοί, οι Εσθονοί και οι Λιθουανοί.
Οι καλοπληρωμένοι
Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται οι πιο καλοπληρωμένοι του κόσμου. Στην κορυφή είναι οι Ισλανδοί.
Εργάζονται 27 ώρες και 36 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και παίρνουν 47 δολάρια και 3 σεντς την ώρα. Μετά είναι οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, οι Δανοί, οι Ελβετοί, οι Ολλανδοί, οι Νορβηγοί και οι Γερμανοί.
Η έρευνα έγινε από συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα σε 35 χώρες σε όλον τον κόσμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις