Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις Κιέβου με τη Μόσχα - Συνεχίζονται μετά το διάλειμμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις Κιέβου με τη Μόσχα – Συνεχίζονται μετά το διάλειμμα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για το αν υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία από τις δύο πλευρές

Συνεχίζονται εν τέλει, μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα, οι διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία, οι οποίες διεξάγονται στη Λευκορωσία, κατά τη διάρκεια της 5ης μέρας της ρωσικής εισβολής.

Νωρίτερα, τόσο η ουκρανική ιστοσελίδα Nexta, όσο και διεθνή ΜΜΕ, όπως το Sky News, μετέδιδαν ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν, ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν ισχύει.

Δείτε τι έγραφε νωρίτερα το βρετανικό Sky News

Σύμφωνα με το Reuters σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, τόνισε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για το αν υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία από τις δύο πλευρές.

Μάλιστα, λίγο αργότερα και η αρχική πηγή της είδησης, ο ιστότοπος Nexta, ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν ακόμα και πως θα συνεχιστούν μετά το διάλειμμα.

Λίγο αργότερα, την είδηση ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μετάδωσε και το Sky News.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι με βασικά αιτήματα της Ουκρανίας την άμεση κατάπαυση πυρός και της Μόσχας την εξεύρεση συμφωνίας προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ζελένσκι σε μήνυμά του άρθρωσε προς την ΕΕ αίτημα για άμεση ένταξη στο ευρωπαϊκό μπλοκ και μίλησε για θανάτους αμάχων, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν αποκάλεσε τη Δυση «αυτοκρατορία ψεμμάτων», με το Κρεμλίνο να επιβεβαιώνει την αυξημένη επιφυλακή των πυρηνικών δυνάμεων αποτροπής.

Την ίδια ώρα, πύραυλοι έπλητταν την πόλη Χάρκοβο αφήνοντας πίσω τους 11 νεκρούς.

Νέοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη, με το υπουργείο Εξωτερικών να εκφράζει φόβους για 2 Έλληνες ομογενείς νεκρούς. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η πληροφορία προς το παρόν δεν έχει διασταυρωθεί επισήμως.

Ποιοι συμμετείχαν στις αντιπροσωπείες

Της ουκρανικής αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο οποίος συνοδεύτηκε από τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας. Το «παρών» έδωσε και ο ηγέτης του κόμματος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Νταβίντ Αρακάμια.

Η ρωσική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από εκπροσώπους της προεδρικής διοίκησης, του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και της κρατικής Δούμας.

Η ρωσική πλευρά δεν θα προχωρήσει σε ενημέρωση αναφορικά με τις θέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, ανέφερε το Κρεμλίνο, συμπληρώνοντας πως οι διαπραγματευτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν σιωπηλά.

Οι στόχοι των δύο πλευρών

Η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι σήμερα, πριν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τον Μεντίνσκι, η ρωσική αντιπροσωπεία δεν έχει κοιμηθεί όλη τη νύχτα, ενώ η ώρα που θα έφτανε στη Λευκορωσία η ουκρανική αντιπροσωπεία άλλαξε πολλές φορές.

Σύμφωνα με την προεδρία της Ουκρανίας, ο βασικός στόχος των συνομιλιών ήταν η κατάπαυση πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την ουκρανική επικράτεια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με τη Ρωσία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας και όπως μετέδωσαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024