Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι βρετανικές εταιρίες που συνεργάζονται με τη Ρωσία θα πρέπει να “σκεφθούν σοβαρά”, το μήνυμα Τζόνσον
Η ενεργειακή εταιρία BP και η παγκόσμια τράπεζα HSBC ήταν μεταξύ των εταιριών της Δύσης που αναζητούν διέξοδο από τη Ρωσία
Οι βρετανικές τράπεζες ή οι εταιρίες που συνεργάζονται με οποιοδήποτε πλευρά της κυβέρνησης του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά εάν οι ενέργειές τους ενισχύουν το «καθεστώς» του, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.
Η ενεργειακή εταιρία BP και η παγκόσμια τράπεζα HSBC ήταν μεταξύ των εταιριών της Δύσης που αναζητούν διέξοδο από τη Ρωσία ύστερα από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι η άποψη του πρωθυπουργού είναι ότι το καθεστώς του Πούτιν και ο ίδιος ο Πούτιν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κράτος παρίας και ότι οι εταιρίες θα πρέπει να σκεφθούν πολύ προσεκτικά εάν συνεχίζουν να κάνουν ακόμα κάτι που ενισχύει το καθεστώς του Πούτιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.
Διαβάστε επίσης – BP: Τα «σπάει» με τη Rosneft λόγω του πολέμου στην Ουκρανία – Πουλά το μερίδιό της στη ρωσική πετρελαϊκή
Διαβάστε επίσης – Ουκρανία: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στη Λευκορωσία – Τι δηλώνουν Μόσχα και Κίεβο
«Δεν επιδιώκουμε τίποτε σχετικά με αλλαγή καθεστώτος, αυτό που για το οποίο προφανώς μιλάμε είναι το πώς θα σταματήσουμε τη Ρωσία να επιδιώκει να υποτάξει μια δημοκρατική χώρα».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
- Ευρώπη: Η βίαιη ενηλικίωση των Βρυξελλών
- Από τον Έπσταϊν στον Diddy; Η Σάρα Φέργκιουσον στη σκιά των σεξουαλικών σκανδάλων
- Next please: Τα dating apps μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη μοναξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442