Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μελετημένη κίνηση του Αμπράμοβιτς: Τι σημαίνει η μεταβίβαση των μετοχών της Τσέλσι

Η μελετημένη κίνηση του Αμπράμοβιτς: Τι σημαίνει η μεταβίβαση των μετοχών της Τσέλσι

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε ότι μεταβίβασε τις μετοχές του στην Τσέλσι, στο πλαίσιο μιας καλά μελετημένης κίνησης, με την οποία προφυλάσσει τόσο την αγγλική ομάδα όσο και τον εαυτό του από την οργή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εισβολή των Ρώσων επιφέρουν μεγάλες κυρώσεις στους ρώσους μεγιστάνες που βρίσκονται στην Ευρώπη, με τη Μεγάλη Βρετανία να είναι αυτή που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και τις πιέσεις.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος με μια απόφαση-βόμβα προχώρησε στη μεταβίβαση των μετοχών της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου.

Η ανακοίνωση του ρώσου μεγιστάνα για την παραχώρηση των μετοχών της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου αρχικά προκάλεσε μεγάλο σοκ, τόσο στους Μπλε όσο και γενικότερα στον ποδοσφαιρικό κόσμο, μιας και ο Αμπράμοβιτς είναι 20 χρόνια περίπου ιδιοκτήτης της ομάδας, ενώ έχει δώσει πάνω από 2,1 δις ευρώ.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ήταν μια καλά μελετημένη κίνηση για να προφυλάξει την αγαπημένη του ομάδα από την οργή που επικρατεί για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε από κάποιους πανηγυρίστηκε μέσα στην Τσέλσι, ενώ από άλλους όχι, μιας και είναι ο άνθρωπος που έχει αλλάξει την ιστορία της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα το ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτήν τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

Ο Αμπράμοβιτς ξεκαθάρισε ότι αφήνει τις μετοχές, αλλά δεν υπάρχει καμία υπόνοια περί πώλησης του συλλόγου που αγόρασε το 2003 . Παράλληλα, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ο ρώσος μεγιστάνας δέχεται και κυβερνητικές επιθέσεις, με τον βουλευτή των Εργατικών Κρις Μπράιαντ να ζητά πριν από δύο ημέρες να του απαγορευτεί η δυνατότητα να κατέχει τις μετοχές της Τσέλσι, με ταυτόχρονες αναφορές σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο ο ισχυρός άνδρας των Μπλε περιγράφεται «… ως μέρος της κυβερνητικής στρατηγικής για τη Ρωσία, η οποία αποσκοπεί στο να αποκαλύψει έκνομες χρηματοδοτήσεις και παράνομες δραστηριότητες. Ο Αμπράμοβιτς παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, λόγω των επαφών του με το ρωσικό κράτος και το δημόσιο συσχετισμό του με διεφθαρμένες πρακτικές και ενέργειες».

Την ίδια ημέρα στη Βουλή των κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά και των ρώσων δισεκατομμυριούχων που ζουν ή έχουν συμφέροντα στη Μεγάλη Βρετανία, χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην αρχική λίστα τον Αμπράμοβιτς ο οποίος βέβαια δεν είναι άγγλος υπήκοος και από το 2018 έχει μετακομίσει στο Ισραήλ (αφού απέτυχε να πάρει την αγγλική υπηκοότητα).

Ο Ρώσος αντιλήφθηκε έγκαιρα τι επρόκειτο να συμβεί και γι’ αυτό δεν περίμενε και προχώρησε σε μια κίνηση που πιστεύει ότι θα προστατέψει τόσο την Τσέλσι όσο και τον ίδιον. Ο Αμπράμοβιτς λοιπόν παρκάρει τις μετοχές του στο Ίδρυμα και θεωρητικά οι διαχειριστές του είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για τα πάντα (προπονητής, παίκτες, μπάτζετ κ.λπ.).

Ωστόσο, από τη στιγμή που δε γίνεται καμία αναφορά στο πως θα χρηματοδοτείται πλέον ο σύλλογος, προφανώς και κανείς δεν πιστεύει ότι ο ρώσος επιχειρηματίας δε θα έχει καμία εμπλοκή στο σύλλογο και θα αφήσει άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτόν.

Chelsea Supporters’ Trust: Στηρίζουμε την Ουκρανία, θέλουμε εξηγήσεις από Αμπράμοβιτς

Την ίδια ώρα, πάντως, μια από τις κορυφαίες λέσχες φίλων της Τσέλσι, που είναι επισήμως αναγνωρισμένη από το σύλλογο και λειτουργεί ως θεματοφύλακας των αξιών του, με ανακοίνωσή του καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και ζήτησε διευκρινίσεις από τον μεγαλομέτοχο αναφορικά με την ανακοίνωσή του και το μέλλον του συλλόγου.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024