Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι πρέπει να βρει ασφαλές καταφύγιο - Ο Τζόνσον θα στηρίξει μία «εξόριστη» κυβέρνηση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι πρέπει να βρει ασφαλές καταφύγιο – Ο Τζόνσον θα στηρίξει μία «εξόριστη» κυβέρνηση

Ο Μπόρις Τζόνσον συμβουλεύει τον πρόεδρο Ζελένσκι να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο την ώρα που η Ουκρανία σφυροκοπείται από τις ρωσικές δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε την Πέμπτη τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια ουκρανική κυβέρνηση «σε εξορία», προσθέτοντας ότι δήλωσε προσωπικά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ο ίδιος και το υπουργικό συμβούλιο του μπορεί να χρειαστεί να βρουν ένα «ασφαλές μέρος» για να καταφύγουν εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από τον βουλευτή των Συντηρητικών Τζούλιαν Λιούις αν η Βρετανία θα υποστηρίξει και θα προσφέρει καταφύγιο στην ουκρανική κυβέρνηση σε περίπτωση που βρεθεί σε εξορία, ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι θα το κάνει.

«Φυσικά και θα παράσχουμε όλη την υποστήριξη που μπορούμε – υλικοτεχνική ή άλλη – όπως έκανε πάντα η Βρετανία στις κυβερνήσεις που βρίσκονται σε εξορία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το RT.

Θα στηρίξουμε την Ουκρανία

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη σαρωτικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στοχεύοντας τόσο σε φυσικά πρόσωπα όσο και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε αυτό που είχε προαναγγείλει ότι θα αποσκοπούσε στο να «ακρωτηριάσει» τη ρωσική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει την Ουκρανία «οικονομικά, διπλωματικά, πολιτικά και ναι, και στρατιωτικά».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024