Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το ΝΑΤΟ προκάλεσε την επίθεση της Ρωσίας», υποστηρίζει το Ιράν – Καλεί σε κατάπαυση του πυρός
Και προειδοποιεί πως τώρα, ολόκληρη η περιοχή της Ευρασίας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας συνολικής κρίσης.
Η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας προκλήθηκε από το στρατιωτικό μποκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Hossein Amir-Abdollahian.
«Η ουκρανική κρίση πηγάζει από τις προκλήσεις – προβοκάτσιες του ΝΑΤΟ», προσέθεσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη «δεν πιστεύει» σε μία στρατιωτική λύση της κρίσης και γι’ αυτό καλεί σε κατάπαυση του πυρός και στην επιστροφή της πολιτικής και της διπλωματίας.
Το Ιράν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία «με μεγάλο ενδιαφέρον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Saeed Khatibzadeh. Επιπλέον, επέρριψε τις ευθύνες για την κλιμάκωση της κρίσης στις «συνεχείς προκλητικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, στις οποίες η Ουάσινγκτον παίζει κεντρικό ρόλο», όπως τόνισε.
Και προειδοποίησε πως «τώρα, ολόκληρη η περιοχή της Ευρασίας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας συνολικής κρίσης».
The #Ukraine crisis is rooted in NATO’s provocations.
We don’t believe that resorting to war is a solution.
Imperative to establish ceasefire & to find a political and democratic resolution.
— H.Amirabdollahian امیرعبداللهیان (@Amirabdolahian) February 24, 2022
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442