Βουλή: Συνάντηση Τσίπρα – Πάιατ με επίκεντρο τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας μας
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας «επανέλαβε τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την αναθεώρηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας
Την συμβολή της Αμερικής στις προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Ειδικότερα, «την σημασία που έχει η αμερικανική πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου να τερματίσει τις προκλητικές δηλώσεις και παραβιάσεις και να προχωρήσει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις ύφεσης, με ορίζοντα την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στη Χάγη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με το οποίο συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη.
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κάθε πρωτοβουλία για ειρήνη στην Ουκρανία, στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας και στην εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ.
Αντίθετος με την αναθεώρηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας
Υπογράμμισε ότι «μεσοπρόθεσμα, στόχος πρέπει να είναι η καθιέρωση μιας πανευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και ελέγχου εξοπλισμών που να συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία, στη βάση των αρχών του ΟΑΣΕ και της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ασφαλείας».
Παράλληλα, τόνισε τη στήριξή του στην περαιτέρω προώθηση του Στρατηγικού Διαλόγου για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε αμοιβαία επωφελή βάση.
Ο κ. Τσίπρας «επανέλαβε τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την αναθεώρηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, καθώς δεν πραγματοποιείται σε αμοιβαία επωφελή βάση και αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».
- Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών – Στις 9 ξεκινά η συνεδρίαση
- Συνταγές: Δύο γλυκές λιχουδιές για αυτές τις μέρες
- Τουλάχιστον 13 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα στην Τεχεράνη – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, δύο νεκροί
- Το ΠΑΣΟΚ «σπρώχνει» το Μαξίμου προς τις κάλπες
- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα – Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως τους 23 βαθμούς
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442