Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ προσθέτει το φάρμακο για την αρθρίτιδα
Μόνο για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με σοβαρή ή κρίσιμη μορφή νόσησης με Covid-19.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόσθεσε το πρώτο του μονοκλωνικό αντίσωμα tocilizumab (τοσιλιζουμάμπη) στη λεγόμενη λίστα προεπιλογής, έναν επίσημο κατάλογο φαρμάκων που χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για προμήθεια από τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο ΠΟΥ συνέστησε το φάρμακο, που παρασκευάζεται από την Roche και χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, μόνο για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με σοβαρή ή κρίσιμη μορφή νόσησης με Covid-19.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [21.12 – 27.12.2025]
- Ντόρα Γιαννακοπούλου: Πέθανε η πολυσχιδής δημιουργός του θεάτρου, του τραγουδιού και της λογοτεχνίας
- Εστησαν rave πάρτι στα σκαλιά εκκλησίας στο Γαλάτσι με DJ και φωτορυθμικά
- Ποια χώρα είναι πρώτη παγκοσμίως στην προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων
- «Βασιλιάς» ο Ολυμπιακός στην πυγμαχία, «σφράγισε» το πρωτάθλημα
- Σέντρα στο Κόπα Άφρικα: Το Μαρόκο του Ελ Κααμπί κάνει πρεμιέρα κόντρα στις Κομόρες
- Εβραϊκός αντισιωνισμός
- LIVE: Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 21.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



![Δημόσιο Χρέος: Γιατί «κατεβάζει» την παραγωγικότητα στην Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/12/debt-300x300.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [21.12 – 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/POSTER-copy-3-129x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [21.12 – 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/POSTER-copy-3-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442