Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ προσθέτει το φάρμακο για την αρθρίτιδα
Μόνο για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με σοβαρή ή κρίσιμη μορφή νόσησης με Covid-19.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόσθεσε το πρώτο του μονοκλωνικό αντίσωμα tocilizumab (τοσιλιζουμάμπη) στη λεγόμενη λίστα προεπιλογής, έναν επίσημο κατάλογο φαρμάκων που χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς για προμήθεια από τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο ΠΟΥ συνέστησε το φάρμακο, που παρασκευάζεται από την Roche και χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, μόνο για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με σοβαρή ή κρίσιμη μορφή νόσησης με Covid-19.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Ιράν: Ποια ήταν η 23χρονη φοιτήτρια Ρουμπίνα Αμινιάν που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής
- Πώς ξεπερνάμε τη μελαγχολία μετά τις γιορτές;
- Έπεσαν τσιμέντα από γέφυρα στη Νέα Ιωνία
- Σαρωτικοί έλεγχοι για Airbnb – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα
- Πώς πέθανε ο έρωτας των millennials για το ίντερνετ
- Συνταγή: Σπαγγέτι με σολομό και σπαράγγια
- Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-150x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)













































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442