Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη - Περιπέτεια για 24χρονο με θετικά self test - Έγινε «μπαλάκι» μεταξύ νοσοκομείου και ΤΟΜΥ για ένα μοριακό

Κρήτη – Περιπέτεια για 24χρονο με θετικά self test – Έγινε «μπαλάκι» μεταξύ νοσοκομείου και ΤΟΜΥ για ένα μοριακό

Ο 24χρονος τελικά δεν κατάφερε να κάνει μοριακό τεστ

Απίστευτη ταλαιπωρία, περίμενε έναν 24χρονο, στο Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος ανήμερα των Χριστουγέννων, χρειάστηκε να πιστοποιήσει ότι νοσεί από κοροναϊό κάνοντας μοριακό τεστ σε δημόσια δομή.

Ο νεαρός κατέληξε να πηγαινοέρχεται και μάλιστα με ταξί, αρκετές φορές μεταξύ νοσοκομείου και Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), καθώς η μία υπηρεσία τον παρέπεμπε στην άλλη.

«Μπαλάκι»

Όπως περιέγραψε η μητέρα του στο Ράδιο Κρήτη το πρωί των Χριστουγέννων ο 24χρονος δεν αισθανόταν καλά και έκανε ένα σελφ τεστ για τον κορονοϊό. Μόλις το αποτέλεσμα βγήκε θετικό επανέλαβε τη διαδικασία με το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι πήρε ένα ταξί και πήγε στο ΠΑΓΝΗ που εφημέρευε στην Κρήτη για να κάνει ένα μοριακό τεστ, καθώς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ήταν κλειστά λόγω Χριστουγέννων.

Αφού εξήγησε στα επείγοντα τι έχει συμβεί και ότι δύο σελφ τεστ τον έβγαζαν θετικό,  το προσωπικό τον παρέπεμψε στην ΤΟΜΥ του Εσταυρωμένου.

Του έδωσαν παραπεμπτικό και ο 24χρονος πήρε άλλο ταξί για να μεταβεί εκεί που του υπέδειξαν.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ekriti.gr, στην ΤΟΜΥ δεν έκαναν το μοριακό τεστ και τον έστειλαν ξανά στο ΠΑΓΝΗ. Ο νεαρός πήρε άλλο ταξί και επέστρεψε στο νοσοκομείο. Η διαδικασία επαναλήφθηκε χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο 24χρονος – που πλήρωσε συνολικά 60 ευρώ σε ταξί –  τελικά δεν κατάφερε να κάνει μοριακό τεστ.  Επέστρεψε στο σπίτι του, όπου απομονώθηκε στο δωμάτιό του με ελαφρά συμπτώματα.

Για αδιαφορία κάνει λόγο η μητέρα

Για απαράδεκτη κατάσταση έκανε λόγο η μητέρα του, καλώντας τους αρμόδιους να ερευνήσουν τα περιστατικά αυτά ανήμερα των Χριστουγέννων και να δώσουν λύση.

«Δεν είναι τα 60 ευρώ στο ταξί», είπε αλλά «η αδιαφορία τους και ο κίνδυνος να υπάρχει διασπορά του ιού με όλα αυτά που συνέβησαν».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη είπε ότι δεν υποχρεούται των νοσοκομείο να κάνει μοριακό τεστ ή ράπιντ  σε εξωτερικό ασθενή αλλά θα διερευνήσει το περιστατικό.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024