Παπαευαγγέλου – Οι τρεις περιοχές όπου έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εκτός από την Αττική
Η Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα.
Η Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό υπογράμμισε ότι ενώ υπήρχε σταθεροποιητική τάση στους δείκτες της πανδημίας, η Επιτροπή αγωνιά για τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον.
Στα 33 έτη έχει πέσει η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, τόνισε η καθηγήτρια.
SOS για τρεις περιοχές
Η καθηγήτρια υπογράμμισε ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σε Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο όπου έχει εντοπιστεί η «Όμικρον», ενώ πρόσθεσε ότι φαίνεται ότι αυτό ισχύει και για την Αττική, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε για την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείξουν όλοι μέσα στις γιορτές. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους έρχονται από το εξωτερικό και σε αυτούς που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κοροναϊού, ανεξάρτητα από το αν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι.
«Ακούμε τελευταία συνεχώς για εμβολιασμένους που εκτέθηκαν στον ιό. Οι εμβολιασμένοι ή οι πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Σήμερα όμως θα ήταν σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι μετά από στενή επαφή με κρούσμα να μειώσουν την κινητικότητα και να κάνουν δύο τεστ τις επόμενες 7-10 μέρες», τόνισε.

Self test πριν τα ρεβεγιόν
Η καθηγήτρια είπε ότι πρέπει όλοι να κάνουμε self test πριν από τα ρεβεγιόν. Σημείωσε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τα τεστ, ενώ επανέλαβε την αξία του εμβολιασμού, τη χρήση της μάσκας και τον αερισμό των χώρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442