Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Βρέθηκε αγνοούμενη φοιτήτρια που κρατούταν από άνδρα που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο

ΗΠΑ – Βρέθηκε αγνοούμενη φοιτήτρια που κρατούταν από άνδρα που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Γιούτα. Σε άσχημη κατάσταση ήταν η 19χρονη φοιτήτρια.

Φοιτήτρια στη Γιούτα των ΗΠΑ, η 19χρονη Μάντελιν Άλεν, γνώρισε τον 39χρονο Μπρεντ Νιλ Μπράουν στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να περάσει μια συγκλονιστική περιπέτεια, ενώ είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη.

Η άτυχη φοιτήτρια επί 5 ολόκληρες κρατούταν παρά τη θέλησή της από τον άνδρα που γνώρισε online πριν τελικά να εντοπιστεί από τις Αρχές στο υπόγειο του σπιτιού του και να διασωθεί.

Σύμφωνα με τη New York Post, που επικαλείται πληροφορίες από την τοπική Αστυνομία, η 19χρονη διασώθηκε αργά το περασμένο Σάββατο, περίπου πέντε μέρες μετά που εξαφανίστηκε από τη φοιτητική εστία όπου διέμενε.

Ήταν τρομοκρατημένη

Το κορίτσι βρέθηκε γυμνό, τρομοκρατημένο και «καλυμμένο από κάρβουνα» μέσα στο υπόγειο του 39χρονου, ο οποίος επιχείρησε πιθανώς να την κρύψει με αυτόν τον τρόπο από τους αστυνομικούς που έφτασαν στην πόρτα του και ρωτούσαν για εκείνη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 39χρονος

Ο δράστης συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για απαγωγή, βιασμό, βιασμό με αντικείμενο και παρακώλυση της Δικαιοσύνης.

«Δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για εκείνον. Δεν ξέρουμε πόσο είχε προχωρήσει η σχέση τους (σ.σ. πριν την απαγωγή), ούτε πόσο καλά τον ήξερε το θύμα», είπε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας, Ντέρεκ Γουόκ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Άλεν είχε γνωρίσει τον Μπράουν στο διαδίκτυο σε ένα chat group και κανόνισε να περάσει να την πάρει από την φοιτητική της εστία στις 13 Δεκεμβρίου. Κάμερες κατέγραψαν τη νεαρή κοπέλα να αποχωρεί από τον κοιτώνα της κρατώντας μια πλαστική σακούλα. Οι συμφοιτητές της δήλωσαν την εξαφάνισή της την επόμενη ημέρα, όταν είδαν ότι δεν είχε επιστρέψει.

Ολοένα και πιο βίαιος – Την έδενε

Τις ημέρες που κρατούσε με τη βία τη 19χρονη κοπέλα σπίτι του, ο 39χρονος γινόταν σιγά – σιγά όλο και πιο βίαιος. Στις 14 Δεκέμβρη επέτρεψε στη φοιτήτρια να στείλει ένα μήνυμα στους δικούς της, όμως στη συνέχεια πήρε το κινητό και το πορτοφόλι της για να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούσε να αποδράσει. Όταν έφευγε για να πάει στη δουλειά έδενε το κορίτσι, ενώ την είχε απειλήσει ότι αν τον εγκατέλειπε ή έλεγε σε οποιονδήποτε τι είχε συμβεί, θα έκανε κακό στην οικογένειά της.

Πώς εντοπίστηκε η φοιτήτρια

Μετά από πέντε ημέρες μεγάλης αγωνίας για την οικογένεια και τους φίλους της κοπέλας, οι ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου κρατούταν η αγνοούμενη κοπέλα, σε μια μικρή πόλη 500 κατοίκων που ονομάζεται Λόα. Όταν του χτύπησαν την πόρτα οι αστυνομικοί, ο Μπράουν άνοιξε και ισχυρίστηκε ότι ήταν μόνος. Λίγη ώρα αργότερα, η Άλεν βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού, γυμνή και καλυμμένη με κάρβουνα.

Οι γονείς της 19χρονης δήλωσαν ανακουφισμένοι που ξαναβρήκαν την κόρη τους, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ άγνωστο παραμένει πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα που υπέστη η Άλεν κατά τη διάρκεια της απαγωγής της. «Είναι μαχήτρια», δήλωσαν οι γονείς του κοριτσιού που τώρα θα αγωνιστεί να ξεπεράσει το τραύμα που της άφησε η απαγωγή της.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024