Βασιλακόπουλος για τρίτη δόση: – «Στο 90-95% μειώνεται η πιθανότητα θανάτου»
Αναφορές και στα δεδομένα της παραλλαγής Όμικρον
Στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου αναφέρθηκε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Η 3η δόση είναι το απόλυτο εργαλείο για να μην βλέπετε ανθρώπους εμβολιασμένους στις ΜΕΘ, να μην βλέπετε παρά ελάχιστους νεκρούς και να πλήρως η εμπιστευθεί πλώρως ο κόσμος το εμβόλιο», σημείωσε ο καθηγητής.
Ο καθηγητής τόνισε ότι βάσει μελετών του πιο έγκριτου περιοδικού της Ιατρικής, το New England Journal of Medicine, αποδείχθηκε ότι η 3η δόση μειώνει την πιθανότητα θανάτου κατά 90- 95%, ενώ ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκει ο καθένας, μειώνει την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος κατά 15-20 φορές.
Για την παραλλαγή Όμικρον
Σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, ο καθγητής μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εξήγησε ότι τα δεδομένα δείχνουν πως μάλλον θα είναι πιο μεταδοτική, ενώ από την άλλη τα προκαταρκτικά δεδομένα επιδημιολογικού χαρακτήρα δείχνουν ότι μάλλον δεν οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσηση, με υπαρκτή πιθανότητα να οδηγεί ακόμα και σε πιο ήπια.
«Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο σε 2-3-4 εβδομάδες, βαδίζουμε σε έναν καλό δρόμο. Ο ιός καθώς περνάει η πανδημία και αλλάζει θα γίνεται πιο μεταδοτικός , αλλά θα έχει ως εμπόδιο τα εμβόλια και θα μας πειράζει πολύ λιγότερο αν προκαλεί ήπια νόσηση. Αν αποδειχθεί αυτό και εξελιχθεί έτσι σιγά σιγά θα μας αφήσει γιατί θα εμβολιαστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις.
Ανέφερε δε ότι με βάση τον ΠΟΥ θα υπάρχουν επαρκή εμβόλια για όλο τον πληθυσμό του πλανήτη μέχρι το 1ο εξάμηνο του 2022.
Για την καταγγελία σχετικά με «κλειστές» ΜΕΘ για VIP πρόσωπα , είπε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τέτοια περιστατικά στο δικό του νοσοκομείο, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από την στιγμή που κάποιος διασωληνώνεται και ότι δικλίδες ασφαλείας είναι πάρα πολλές και λειτουργούν.
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)













![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442