Τουρκική λίρα – Κοντά στο χαμηλό ιστορικό ρεκόρ
Έχει απολέσει το 46% της αξίας του από τις αρχές του έτους εξαιτίας της μείωσης των επιτοκίων παρά την άνοδο του (επίσημου) πληθωρισμού σε υψηλό τριετίας, στο 21,3%.
Η τουρκική λίρα υποχωρούσε σχεδόν 1% την Πέμπτη, προσεγγίζοντας το ιστορικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για χαμηλά επιτόκια και ζήτησε από τους Τούρκους να εμπιστευτούν το νέο οικονομικό μοντέλο του.
Η ισοτιμία της λίρας, όπως αναφέρει το Reuters, υποχωρούσε στο 13,8050 έναντι του δολαρίου, από το 13,69 της Τετάρτης, κοντά στο 14,0 της περασμένης εβδομάδας.
Έχασε το 46% της αξίας της
Το νόμισμα έχει απολέσει το 46% της αξίας του από τις αρχές του έτους εξαιτίας της μείωσης των επιτοκίων παρά την άνοδο του (επίσημου) πληθωρισμού σε υψηλό τριετίας, στο 21,3%.
Ο Ερντογάν είπε την Τετάρτη ότι οι αυξήσεις των τιμών προκαλούνται από την απληστία και τις τιμές των εισαγωγών, προσθέτοντας ότι η μεταβλητότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών θα σταματήσει εν τέλη.
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
- Πάσχα: Σήμερα η «μεγάλη έξοδος» – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-136x85.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442