Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάουτσι - Ο κοροναϊός δεν θα εξαφανιστεί ποτέ - Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό

Φάουτσι – Ο κοροναϊός δεν θα εξαφανιστεί ποτέ – Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό

«Μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» τόνισε για τον κορονοϊό ο αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι και επέμεινε, παράλληλα, ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό.

Για τη σημασία του εμβολιασμού και για την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ  σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, σε συνέντευξή του στο CBS.

«Μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» τόνισε για τον κοροναϊό ο αμερικανός επιδημιολόγος και επέμεινε, παράλληλα, ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό.

Ο επιστήμονας τόνισε επίσης ότι άλλες ασθένειες, όπως η ευλογιά, εξαφανίστηκαν μόνον ύστερα από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ο συνδυασμός των εκατομμυρίων ανεμβολίαστων Αμερικανών και η μειωμένη λήψη μέτρων προστασίας από όσους έχουν εμβολιαστεί υπονομεύει την ανοσία της κοινότητας και ως εκ τούτου υπονομεύεται και η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα.

«Το τι θα συμβεί με το πέμπτο κύμα εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι τα τα 80.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ είναι απαράδεκτο νούμερο και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να πέσει στις 10.000.

Ο Αντονι Φάουτσι εκτίμησε ότι είναι δυνατόν η πανδημία να γίνει τόσο διαχειρίσιμη ώστε να μην επηρεάζει τη λειτουργία της κοινωνίας μας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024