Νέα Ζηλανδία – Έγκυος βουλευτής των Πρασίνων πήγε με το ποδήλατο στο μαιευτήριο όταν την έπιασαν οι πόνοι
«Ειλικρινά δεν σχεδίαζα να κάνω ποδήλατο την ώρα που ήμουν σε τοκετό αλλά τελικά συνέβη», ανέφερε η βουλευτής
Η βουλευτής των Πρασίνων, της Νέας Ζηλανδίας, Τζουλι Αν Τζέντερ ήταν στο μήνα της.
Νωρίς το πρωί της Κυριακή, ανέβηκε στο ποδήλατό της για να πάει στο μαιευτήριο όταν την έπιασαν οι πόνοι και γέννησε μια ώρα αργότερα.
Και για όσους δυσπιστούν, οι φωτογραφίες που ανέβασε στα social media την επιβεβαιώνουν.
«Σπουδαία νέα!», γράφει στην ανάρτηση της στο Facebook λίγες ώρες αργότερα.
«Στις 3.04 π.μ. σήμερα το πρωί καλωσορίσαμε το νεότερο μέλος της οικογένειάς μας. Ειλικρινά δεν σχεδίαζα να κάνω ποδήλατο την ώρα που ήμουν σε τοκετό αλλά τελικά συνέβη.
Οι συσπάσεις μου δεν ήταν τόσο άσχημες όταν φύγαμε στις 2 το πρωί για να πάμε στο νοσοκομείο – αν και απείχαν 2-3 λεπτά και αυξάνονταν σε ένταση όταν φτάσαμε 10 λεπτά αργότερα.
Τώρα έχουμε μια υγιή, χαρούμενη μικρή που κοιμάται, όπως και ο μπαμπάς της», λέει η Τζέντερ.
Η εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων για θέματα Μεταφορών δεν το έκανε για πρώτη φορά αφού το είχε ξανακάνει πριν από τρία χρόνια όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Γυναικείων Θεμάτων και είχε πάει με το ποδήλατο στο μαιευτήριο για να γεννήσει το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επικαλούμενο το BBC. Η 41χρονη πολιτικός, η οποία έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, είναι γνωστή υπέρμαχος της ποδηλασίας.
Η πρώτη εν ενεργεία βουλευτής που έγινε μητέρα στη Νέα Ζηλανδία ήταν το 1970, ενώ το 1983 μια άλλη βουλευτής έγινε η πρώτη που θήλασε μέσα στην αίθουσα της βουλής.
Τον Ιούνιο του 2018 η Τζασίντα Άρντερν έγινε η δεύτερη εν ενεργεία πρωθυπουργός χώρας που απέκτησε παιδί.
- Πέθανε ο σοφέρ του Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστας Μαρκάκης – Η μυθιστορηματική ζωή του
- Η Αθήνα επιδοτεί το ντίζελ – Οι «27» της ΕΕ εξετάζουν τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
- Η «ανάσταση» του Βαλ Κίλμερ και η επιστροφή στη μεγάλη οθόνη
- ΗΠΑ: Έρευνα FBI σε βάρος του πρώην διευθυντή Αντιτρομοκρατίας – Παραιτήθηκε λέγοντας ότι το Ιράν δεν αποτελούσε απειλή
- Ιράν, Τουρκία, γερμανικές επανορθώσεις στο τραπέζι Γεραπετρίτη και Βάντεφουλ – Τι ειπώθηκε και δεν ανακοινώθηκε
- Ο καφές προστατεύει τον εγκέφαλο από την άνοια
- Γεώργιος Παπανδρέου: Η εκ των ένδον προδοσία της Ενώσεως Κέντρου
- Τουλάχιστον 655 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τους δύο πρώτους μήνες του 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442