Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τρίτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν με ένα πολύ δύσκολο ματς, καθώς αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague.
Οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν το 4ο εκτός έδρας ματς κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, αφού με νίκη θα σκαρφαλώσουν και πάλι στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας.
Οι Πειραιώτες, που είναι αήττητοι στο ΣΕΦ, θέλουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη, ενώ βρίσκονται στο 6-3 στο ξεκίνημα της σεζόν.
Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν κάνει κάκιστη αρχή, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να βρίσκονται στο 3-6.
Οι Τούρκοι προέρχονται από άνετη νίκη επί της Άλμπα, ενώ ο Ολυμπιακός από ήττα στη Ρωσία από τη Ζενίτ, στο πρώτο ματς όπου πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι Ερυθρόλευκοι έχουν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο Λιβιό Ζαν Σαρλ έμεινε στην Αθήνα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει σε εκείνον.
Κανονικά ταξίδεψε ο Κουίνσι Έισι με την αποστολή, αλλά είναι άγνωστο αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής.
Από την άλλη, για την Εφές, ο Εργκίν Αταμάν θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και θέλει να κάνει ακόμη μία νίκη, για να ανέβει ψηλότερα στη βαθμολογία μετά το κακό ξεκίνημα στη σεζόν.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία), Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία) και Ούρος Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία).
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Έλτσε, τη νίκησε εύκολα 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τη Μπαρτσελόνα που την Κυριακή υποδέχεται τη Σεβίλλη. Γκολ από τα 70 μέτρα πέτυχε ο Αρντά Γκιουλέρ!
Στο 35ο λεπτό ο Μαυροπάνος νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από κόρνερ και ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά για το τελικό 1-1 της Γουέστ Χαμ με τη Σίτι, δίνοντας... αέρα τίτλου στην Άρσεναλ!
Το γκολ του 29χρονου Ιβοριανού επιθετικού, Ζερεμί Μπογκά, στο 38' χάρισε την πολύτιμη νίκη στη «Βέκια Σινιόρα», που πλέον, πέρασε στην 4η θέση (Champions League) και περιμένει το ντέρμπι, Κόμο-Ρόμα.