Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος - Μετά τις καταιγίδες έβρεξε... σκορπιούς

Αίγυπτος – Μετά τις καταιγίδες έβρεξε… σκορπιούς

Εκατοντάδες άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία εξαιτίας των τσιμπημάτων, ενώ καταγράφηκαν τρεις θάνατοι

Μέσα σε μια νύχτα, η Αίγυπτος γέμισε σκορπιούς. Περισσότεροι από 500 κάτοικοι της πόλης Ασουάν, στα νότια της χώρας, τσιμπήθηκαν από τα έντομα, που ξεβράστηκαν λόγω των καταιγίδων από τις υπόγειες σπηλιές τους στην έρημο.

Είχε προηγηθεί πολυήμερη κακοκαιρία, με χαλάζι και καταιγίδες που έφεραν πλημμύρες στην περιοχή. Οι σκορπιοί εκτοπίστηκαν από τα λαγούμια τους και παρασύρθηκαν από τα βρόχινα νερά μέχρι τα χωριά, όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός ειδησεογραφικός οργανισμός Mada.

Οι υλικές ζημιές της κακοκαιρίας περιλαμβάνουν κατεστραμμένα κτίρια, ξεριζωμένα δέντρα και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε τμήματα της Ασουάν.


Τα νοσοκομεία της περιοχής γέμισαν με εκατοντάδες ανθρώπους που χρειάστηκαν νοσηλεία εξαιτίας των τσιμπημάτων, ενώ στις 13 Νοεμβρίου σημειώθηκαν και τρεις θάνατοι.

Ωστόσο, ο υποστράτηγος Άσραφ Αττίγια, κυβερνήτης του Ασουάν και ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας αρνήθηκαν ότι οι θάνατοι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τους σκορπιούς, σύμφωνα με το Mada.

«Τα συμπτώματα που ανέφεραν οι τραυματίες περιλάμβαναν έντονο πόνο, πυρετό, εφίδρωση, εμετό, διάρροια, μυϊκό τρέμουλο και συσπάσεις στο κεφάλι», σύμφωνα με το Al Jazeera.

Το βέβαιο είναι ότι η διοικητική αρχή του Ασουάν αναγκάστηκε να διανείμει πάνω από 3.000 δόσεις αντιοφικού ορού σε τοπικά νοσοκομεία και κλινικές, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί και από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Χαλίντ Μέγκαχεντ, σε ανάρτησή του στο Facebook στις 13 Νοεμβρίου.

Στη χώρα έχουν εντοπιστεί 31 είδη σκορπιών σύμφωνα με μελέτη του 2017, ενώ ο πραγματικός αριθμός δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερος.

Ανάμεσά τους και οι σκορπιοί του γένους Androctonus που – όπως συνάγει κανείς και από την επιστημονική τους ονομασία – θεωρούνται οι πιο θανατηφόροι στη Γη, αλλά και του είδους Leiurus quinquestriatus που είναι ιδιαιτέρως συνηθισμένοι στην περιοχή του Ασουάν.

Τα τσιμπήματα των σκορπιών ευθύνονται για τον θάνατο περίπου 5.000 ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του 2009.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι σύμφωνα με τον Μαχμούντ Σαχίν, διευθυντή του Κέντρου Ανάλυσης και Πρόβλεψης Καιρού της Αιγυπτιακής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα ακραία φαινόμενα που καταγράφηκαν στην περιοχή του Ασουάν – επομένως και η πλημμύρα από σκορπιούς – έχουν έναν υπεύθυνο: την κλιματική αλλαγή.

Με πληροφορίες από Live Science

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024