Την ανοδική του πορεία στο πρωτάθλημα της Basket League επιβεβαίωσε ο Άρης, o οποίος μετά τη μεγάλη νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα, επικράτησε στο «Αλεξάνδρειο» του Ηρακλή με 83-78 για την 7η αγωνιστική, σ’ ένα ντέρμπι που θύμισε κάτι από τα παλιά.
Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε στο 6′ με 12-3 με τον Γηραιό όμως στη συνέχεια να κάνει ένα σερί 13-1 και να κλείνει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 16-13. Στη 2η περίοδο ο Ηρακλής διεύρυνε το επιμέρους σκορ (1-21) φτάνοντας τη διαφορά στο +11 (13-24) στο 12′. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να ψαλιδίσουν τη διαφορά και τα κατάφεραν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -5 (32-37).
Στην επανάληψη, ξεκίνησε η αντεπίθεση της ομάδας του Καστρίτη, η οποία προηγήθηκε στο 24′ με 45-41. Οι κιτρινόμαυροι έκλεισαν μάλιστα το τρίτο δεκάλεπτο στο +4 (60-56) και με τον Κλόμπουτσαρ να βάζει διαδοχικά σουτ, πήγαν στο +7 (65-58), σημείο στο οποίο διακόπηκε ο αγώνας εξαιτίας ενός λιποθυμικού επεισοδίου που είχε οπαδός στην εξέδρα.
Όταν συνεχίστηκε το ματς, ο Άρης έχασε το ρυθμό του δίνοντας δικαίωμα στον Ηρακλή με τον Γούλριτζ να βάλει μπροστά τον Γηραιό με 67-71 στο 38′ και τον Ντάγκλας να κάνει το 67-73 με λέι-απ στον αιφνιδιασμό. Ο Άρης όμως με τεράστια ψυχικά αποθέματα και σερί 6-0 στο τελευταίο 1,5 λεπτό οδήγησε το ματς σε έξτρα πεντάλεπτο.
Εκεί, ο Άρης μπήκε με την ψυχολογία στα ύψη και με τη βοήθεια του κόσμου του κατάφερε να φτάσει σε μία πολύ σημαντική επικράτηση.
Τα δεκάλεπτα: 13-16, 32-37, 60-56, 73-73 (κ.α.), 83-78.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Χωρίς τους Σάσα Βεζένκοφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός για το Κάουνας όπου την Τετάρτη (25/2, 20:00) θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.