Σε βαθύ κόκκινο μπαίνουν ακόμη τέσσερις περιφέρειες, με το σύνολο να φτάνει τις 17 περιφέρειες στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα το μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα κοροναϊού φαίνεται πως δεν σταματά, με τις μολύνσεις να αναμένεται σήμερα να αγγίξουν τις 7.000.
Υπενθυμίζεται ότι χθες είχαμε 6.150 κρούσματα κορονοϊού και 6.700 είχαμε την Τρίτη 02/11.
Σχετικά με τις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο, πρόκειται για τη Δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Φθιώτιδα και τη Ροδόπη, οι οποίες μέχρι πρόσφατα ήταν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3).
Την ίδια στιγμή, αυτή την εβδομάδα αναμένεται για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, να εμφανιστούν περιοχές σε βαθύ κόκκινο που εντάσσονται στο επίπεδο 5.
Στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) αναμένεται να βρεθούν:
1. Θεσσαλονίκη
2. Αρκαδία
3. Αγιο Ορος
4. Αχαΐα
5. Λάρισα
6. Μαγνησία
7. Κιλκίς
8. Ημαθία
9. Πιερία
10. Εβρος
11. Πέλλα
12. Ξάνθη
13. Δράμα
14. Μεσσηνία
15. Σέρρες
16. Τρίκαλα
17. Καβάλα
Από το κίτρινο περνάνε στο πορτοκαλί το Ρέθυμνο, η Ηλεία και η Λακωνία. Επίπεδο ανεβαίνει και η Αρτα, η οποία από το πράσινο πηγαίνει στο κίτρινο (επίπεδο 2).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.