Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιλ Γκέιτς – Συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση για επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες

Μπιλ Γκέιτς – Συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση για επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες

Ο Γκέιτς ανέλαβε τη δέσμευση μέσω του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst στο οποίο συμμετέχουν ιδιώτες επενδυτές.

Με τη βρετανική κυβέρνηση συνεργάζεται ο Μπιλ Γκέιτς προκειμένου να επενδύσουν και να μειώσουν το κόστος νέων πιο πράσινων τεχνολογιών, ώστε να βοηθήσουν χώρες να επιτύχουν τους στόχους για μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Μιλώντας στο Global Investment Summit, παρουσία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο Γκέιτς είπε πως χρειάζονται επενδύσεις προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω νέες τεχνολογίες που είναι τώρα πολύ ακριβές για την αγορά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα εργαστεί από κοινού με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα σχέδια που θα πρέπει να υποστηριχθούν και ότι αναμένει πως τουλάχιστον ένα από τα σχέδια θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Θα αυξήσουμε την κλίμακά τους ώστε να μειωθεί το κόστος, άρα θα τα φέρουμε στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα με την ηλιακή ενέργεια και τη χερσαία αιολική ενέργεια, και άρα μπορούν να αναπτυχθούν προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές», είπε.

Η κυβέρνηση του Τζόνσον ανέφερε πως μια σύμπραξη 400 εκατ. στερλινών θα υπερτροφοδοτήσει την επένδυση στην πράσινη τεχνολογία σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων τομέων όπως το πράσινο υδρογόνο, η μακροπρόθεσμη αποθήκευση ενέργειας, βιώσιμα καύσιμα για την αεροπορία και η απευθείας δέσμευση στον αέρα του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, ανέλαβε τη δέσμευση μέσω του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst στο οποίο συμμετέχουν ιδιώτες επενδυτές που υποστηρίζουν την καινοτομία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

Η Βρετανία έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα διαθέσει τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνες για την ανάπτυξη νέων σχεδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. και επενδυτές και επιχειρήσεις στο πρόγραμμα του Γκέιτς θα καταβάλουν αντίστοιχο ποσό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024