Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Γιατί οι έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν τις πόλεις
Ένας 69χρονος έχασε τη ζωή του, δύο μπαλκόνια κατέρρευσαν, λεωφορείο το «κατάπιε» η γη, δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ έγιναν προληπτικές εκκενώσεις σε αρκετές περιοχές
Σαρωτική ήταν στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς δίχως έλεος σάρωσε τα πάντα δημιουργώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ένας 69χρονος έχασε τη ζωή του, δύο μπαλκόνια κατέρρευσαν, λεωφορείο το «κατάπιε» η γη, δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ έγιναν προληπτικές εκκενώσεις σε αρκετές περιοχές.
«Τέτοιες γενικευμένες και απλωμένες σε όλες τη χώρα βροχοπτώσεις είχαμε χρόνια να δούμε» δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων, Δημήτρης Εμμανουλούδης.
«Οι πλημμύρες είναι οι πιο ανθρωποκτόνες καταστροφές στον πλανήτη. Μπορούν να συμβούν παντού στον κόσμο» τόνισε, κάνοντας λόγο ότι ο χειρότερος μήνας για πλημμύρες είναι ο Νοέμβριος.
«Από τις έξι ανθρωποκτόνες πλημμύρες που συνέβησαν στην Αττική τα τελευταία 100 χρόνια, οι πέντε έγιναν τον Νοέμβριο» σημείωσε.
Στη συνέχεια, ο καθηγητής εξήγησε γιατί πλημμυρίζουν οι πόλεις όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.
«Δεν είναι μόνο τα φρεάτια. Το αστικό περιβάλλον είναι το χειρότερο από πλευράς υδρολογικής συμπεριφοράς και εκδήλωσης φαινομένων περιβάλλοντος. Είναι χειρότερο και από το περιβάλλον των καμένων περιοχών. Ότι πέφτει από τον (σ.σ. βροχή) κυλάει επιφανειακά. Αν λάβουμε υπόψη ότι δεν έχει δίοδο το νερό, επειδή υπάρχει δόμηση, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η εξέλιξη με αυτά που βλέπουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
- Εμμονή Τραμπ με την Γροιλανδία: «Θα την αποκτήσουμε, οι Δανοί δεν μπορούν να την προστατεύσουν»
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442