Η αμερικανική φίρμα η οποία στην «αναγεννημένη» εκδοχή της θα λανσάρει το πρώτο της μοντέλο, Ocean, στην έκθεση του Los Angeles τον επόμενο μήνα, αποφάσισε να επεκταθεί και στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, δημιουργώντας αρχικά ένα «ειδικών αποστολών» κέντρο παραγωγής στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Fisker Magic Works όπως θα ονομάζεται το κέντρο θα επικεντρωθεί σε προγράμματα ταχείας εξέλιξης οχημάτων και ειδικών εκδόσεων με επικεφαλής τον David King ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υπεύθυνος για την μονάδα Special Operation της Aston Martin.

«Το πρόγραμμά μας για το λανσάρισμα τεσσάρων μοντέλων έως το 2025 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σκοπεύουμε να εισάγουμε ορισμένες εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας Henrik Fisker διευκρινίζοντας ότι η μονάδα Magic Works «θα μας δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε βιώσιμα και συναρπαστικά αυτοκίνητα που δεν θα υπόκεινται στους περιορισμούς των καθιερωμένων κατασκευαστών».

Εξάλλου το Ocean αποτελεί ένα καλό δείγμα γραφής των προθέσεων της αμερικανικής φίρμας καθώς εκτός από ένα ηλεκτροκίνητο SUV είναι ταυτόχρονα και ένα μοντέλο όπου η πλειονότητα των υλικών που αποτελούν το εσωτερικό του προέρχονται από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες και υλικά που συμβαδίζουν με τις vegan επιταγές ενώ προσφέρει προαιρετικά και τη δυνατότητα εξοπλισμού του με φωτοβολταϊκά στην οροφή τα οποία μπορούν να αναπληρώσουν ένα μέρος της ενέργειας των μπαταριών. Σύμφωνα με τις συστάσεις, αυτές μπορούν να εξασφαλίζουν έως και 560 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Στις ΗΠΑ η Fisker αναμένεται να προσφέρει το Ocean μέσω ενός ολιστικού πακέτου χρονομίσθωσης που περιλαμβάνει τα πάντα και κάτι ανάλογο αναμένεται να πράξει και στην Βρετανία όπου, εκτός από το κέντρο παραγωγής ειδικών εκδόσεων θα ανοίξει και την πρώτη της έκθεση στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο